Autostrada Bucureștiului A0: Alarko așterne asfalt pe rampa Cernica, la nodul cu Autostrada Soarelului A2 VIDEO

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi de pe șantierul lotului 1 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0). În imagini se observă cum constructorul din Turcia așterne asfalt pe rampa Cernica a nodului A0 - A2. Potrivit estimărilor API, la vară vom putea circula de pe Autostrada Bucureștiului pe Autostrada A2 București - Constanța.
Anemona Andone - sâm, 17 feb. 2024, 14:24
Autostrada Bucureștiului A0: Alarko așterne asfalt pe rampa Cernica, la nodul cu Autostrada Soarelului A2 VIDEO

„Nod rutier A0 – A2. Asfaltare rampa Cernica! Alsim Alarko”, se arată în postarea de pe YouTube cu imagini din data de 13 februarie.

 

În ianuarie 2024, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estima că încă 15 – 16 kilometri din Autostrada Bucureștiului Sud ar urma să fie dați în trafic în februarie sau martie. Mai exact, este vorba de secțiuni din loturile 1 și 2 ale A0 Sud, construite de turcii de la Alarko.

„Pe A0, zona aceasta de sud, au fost dați (în circulație – n.r.) primii opt kilometri. Într-o lună, o lună jumătate, undeva februarie, început de martie, se vor mai da în trafic în jur de 15 -16 kilometri, astfel încât să ajungem până la DN4, urmând ca anul acesta să facem legătura de la A1 București – Pitești până la A2 București – Constanța pe autostradă”, a explicat Grindeanu luna trecută.

Lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km), ajunseseră la un stadiu fizic de 81% iar cele de pe lotul 2 (16,3 km) aveau un stadiu fizic de 98%, la finele lui 2023. În prima parte a acestui an, cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, asttfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru, a estimat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

La începutul anului, și Asociația Pro Infrastructură (API) estima că lucrările la lotul 1 Sud din Autostrada Bucureștiului ar putea fi gata la sfârșit de mai sau început de iunie 2024, astfel încât se va putea ieși de pe A0 pe Autostrada Soarelului (A2 București – Constanța).

Aceștia au estimat că, la cum arătau lucrurile, este fezabil să circulăm între DN5 și DN4 în luna martie și din DN4 până în A2 în mai – iunie, adică la vreo 8 – 9 luni întârziere față de termenul contractual, octombrie 2023.

Pe 30 decembrie 2023,  au fost deschiși circulației aproximativ nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/Bragadiru), a informat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Acest sector face parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko.

Valoarea contractelor pentru construcția A0 Sud, finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM/PT), este de 2,46 de miliarde de lei (fără TVA).

FOTO – VIDEO: A0 Sud, lot 1, nod A0 – A2, constrctor: Alsim Alarko (sursa: YouTube Infrastructura Romania)

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...