Autostrada Bucureștiului: Până la sfârșitul anului s-ar putea circula pe 23 km din A0 Sud – Grindeanu

Până la sfârșitul anului se va circula atât pe cei 16,3 kilometri ai lotului 2 (Vidra - Bragadiru) din Autostrada Bucureștiului, cât și pe sectorul de autostradă, în lungime de șapte kilometri, cuprins între DN4 și zona localității Berceni (km 69) al lotului 1, a estimat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Anemona Andone - joi, 26 oct. 2023, 12:43
Autostrada Bucureștiului: Până la sfârșitul anului s-ar putea circula pe 23 km din A0 Sud - Grindeanu
Potrivit lui, pe lotul 1 al Autostrăzii A0 de Centura Sud- București (Glina – Vidra) a început joi turnarea betonului la infrastructura pasajului de la km 65 (video jos).

 

„Constructorul turc este bine mobilizat și lucrează atât la structura drumului, cât și la poduri și pasaje”, a continuat șeful Transporturilor.

Lotul 1 al A0 Sud este realizat în proporție de peste 78%, în vreme ce stadiul fizic al lotului 2 din A0 Sud este de circa 94%, potrivit celor mai recente date publice. Cele două loturi sunt construite de antreprenorul turc Alsim Alarko.

Lotul 2 Sud (16,3 km) din Autostrada Bucureștiului (A0) va fi finalizat la sfârșitul acestui an și se va circula pe secțiunea cuprinsă între DN5 și DN6 (10 km), estima în septembrie și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Potrivit lui, tot anul acesta ar urma să se dea în trafic și o secțiune din lotul 2 al A0 Nord, construit de UMB, între DN3 și A3.

Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.

FOTO – VIDEO: Lucrări pasaj A0 Sud, lot 1 (sursa: Facebook Sorin Grindeanu)
Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...