Autostrada Bucureștiului: Sunt șanse să circulăm pe A0 între între A1 și A2 până în toamnă – secretar de stat

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu apreciază că sunt șase să fie finalizate lucrările la Autostrada Bucureștiului (A0) între A1 și A2 până la toamnă, dar în anumite condiții. Acesta a prezentat în weekend imagini noi cu lotul 1 al A0 Sud, construit de turcii de la Alarko.
Anemona Andone - Dum, 10 mart. 2024, 09:47
Autostrada Bucureștiului: Sunt șanse să circulăm pe A0 între între A1 și A2 până în toamnă - secretar de stat

„Am venit, din nou, intr-o verificare neanunțată pe șantierul lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0, la intersecția cu Autostrada București – Constanța A2. Chiar dacă lucrările au evoluat favorabil de la ultima vizită, ritmul poate fi îmbunătățit simțitor, în așa fel încât să se finalizeze cât mai rapid lucrarea și să putem da în trafic acest nod rutier și tronsonul până la DN4”, a transmis oficialul de la Transporturi pe pagina propie de Facebook.

 

Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului A0 Sud are o lungime de 16,9 km, acesta cuprinzând și o parte din următoare secțiune de autostradă ce urmează a fi dată în trafic până la DN4.

Întrebat dacă sunt șanse să circulăm pe a A0 între între A1 și A2 până în toamnă, acesta a răspuns: „sunt șanse, dar trebuie sa presăm constructorii sa se mobilizeze cum trebuie în șantiere și asta facem”.

Pe de altă parte, din ce în ce mai mulți pasionați de infrastructură estimează că grecii de la Aktor nu vor putea finaliza în 2024 lucrările pe lotul 3 al A0 Sud.

Același oficial de la Transporturi a mai anunțat săptămâna aceasta că a început etapa de prerecepție pentru următorul tronson de autostradă care va fi dat în trafic. „Sunt pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Bucureștiului A0, între DN5 Jilava și DN4 Popești – Leordeni, pentru care a început etapa de prerecepție necesară dării în trafic”, declara secretarul de stat.

Potrivit lui, în funcție de finalizarea ultimelor lucrări, a etapelor de prerecepție și de recepție, dar și a ultimelor verificări necesare, acest tronson de autostradă cuprins între DN5 și DN4 va fi dat în trafic în această lună.

Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud are o lungime de 16,9 km și este construit de compania din Turcia Alsim Alarko.

Amintim că la finele anului trecut a fost dată în trafic secțiunea DN5 – DN6, Jilava – Bragadiru, din lotul 2 al A0 Sud.

Lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km), ajunseseră la un stadiu fizic de 81% iar cele de pe lotul 2 (16,3 km) aveau un stadiu fizic de 98%, la finele lui 2023. În prima parte a acestui an, cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, asttfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru, a estimat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Forţele armate israeliene au anunţat că vor face zilnic o "pauză tactică" în ofensiva din Gaza, pentru a permite livrarea de ajutoare, transmite duminică agenţia dpa....
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor ...
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung pierde podiumul. ”Până când vor afișa noi date precum glicemia, consumatorii vor gravita către segmentele de preț medii”
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung ...
Piața de dispozitive purtabile (ceasuri smart, brățări de fitness, căști, etc.) a început anul 2024 cu o creștere ...
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă baza aeriană din oraşul rus Morozovsk, situat la 170 ...