Autostrada Bucureștiului: Umbrărescu va finaliza în august, cu un an mai devreme, lotul 2 din A0 Nord – Grindeanu

Lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), construit de grupul UMB, va fi dat în trafic în august, cu un an mai devreme, a declarat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta se află în vizită pe șantier, unde spune că au fost executate mai bine de jumătate din lucrările de pe cei 19 kilometri, cuprinși în mare parte între DN1 și DN2.
Anemona Andone - mar, 11 apr. 2023, 13:37
Autostrada Bucureștiului: Umbrărescu va finaliza în august, cu un an mai devreme, lotul 2 din A0 Nord - Grindeanu

„Aici s-a dat ordin de începere în 16 august anul trecut. Zilele efective în care s-a lucrat efectiv sunt undeva la 96. Suntem la un stadiu de 51-52%, ceea ce înseamnă un progres extraordinar de bun. Termenul de finalizare ar fi undeva în vara anului viitor, dar după toate discuțiile pe care le – am avut cu constructorul și cu cei de la CNAIR, în această vară, undeva în august, deci cu aproape un an înainte, va fi dat în circulație acest lot, într-o lungime de 19 kilometri”, a declarat marți șeful Transporturilor.

Luna trecută, și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 2 din sectorul nordic al Autostrăzii Bucureștiului se apropia de 50%, iar mobilizarea celor 1.000 oameni prezenți în șantier confirma angajamentul constructorului UMB de a finaliza și de a da în trafic această lucrare înainte de termen.

Potrivit lui Scrioșteanu, pe acest lot din nordul Capitalei se lucrează concomitent pe toate cele 11 pasaje și poduri, precum și pe toți cei 19 km.

Traseul Lotului 2 Nord – A0 se desfășoară între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați).

Atât oficialii din Transporturi, cât și pasionații de infrastructură anticipează că UMB poate finaliza lucrările pe acest lot înainte de termenul contractual – 16 iunie 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Dorinel Umbrărescu pe A7 (foto centru – sursa: Facebook Cristian Pistol, directorul general CNAIR)

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...