Autostrada Bucureștiului: Umbrărescu va finaliza în august, cu un an mai devreme, lotul 2 din A0 Nord – Grindeanu

Lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), construit de grupul UMB, va fi dat în trafic în august, cu un an mai devreme, a declarat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta se află în vizită pe șantier, unde spune că au fost executate mai bine de jumătate din lucrările de pe cei 19 kilometri, cuprinși în mare parte între DN1 și DN2.
Anemona Andone - mar, 11 apr. 2023, 13:37
Autostrada Bucureștiului: Umbrărescu va finaliza în august, cu un an mai devreme, lotul 2 din A0 Nord - Grindeanu

„Aici s-a dat ordin de începere în 16 august anul trecut. Zilele efective în care s-a lucrat efectiv sunt undeva la 96. Suntem la un stadiu de 51-52%, ceea ce înseamnă un progres extraordinar de bun. Termenul de finalizare ar fi undeva în vara anului viitor, dar după toate discuțiile pe care le – am avut cu constructorul și cu cei de la CNAIR, în această vară, undeva în august, deci cu aproape un an înainte, va fi dat în circulație acest lot, într-o lungime de 19 kilometri”, a declarat marți șeful Transporturilor.

Luna trecută, și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 2 din sectorul nordic al Autostrăzii Bucureștiului se apropia de 50%, iar mobilizarea celor 1.000 oameni prezenți în șantier confirma angajamentul constructorului UMB de a finaliza și de a da în trafic această lucrare înainte de termen.

Potrivit lui Scrioșteanu, pe acest lot din nordul Capitalei se lucrează concomitent pe toate cele 11 pasaje și poduri, precum și pe toți cei 19 km.

Traseul Lotului 2 Nord – A0 se desfășoară între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați).

Atât oficialii din Transporturi, cât și pasionații de infrastructură anticipează că UMB poate finaliza lucrările pe acest lot înainte de termenul contractual – 16 iunie 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Dorinel Umbrărescu pe A7 (foto centru – sursa: Facebook Cristian Pistol, directorul general CNAIR)

Te-ar mai putea interesa și
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei până la sfârşitul anului 2024 dacă Statele Unite nu îi......
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...