Autostrada Buzău – Focșani: A fost emisă autorizația de construire și pentru lotul 1 Buzău – Vadu Pașii

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizație de construire și pentru lotul 1 din Autostrada Buzău - Focșani (A7), după ce săptămâna trecută au fost emise autorizații pentru celelalte trei loturi.
Anemona Andone - mar, 13 dec. 2022, 21:23
Autostrada Buzău - Focșani: A fost emisă autorizația de construire și pentru lotul 1 Buzău - Vadu Pașii

„Amplasamentul lucrărilor este situat pe traseul autostrăzii Buzău – Focșani, lotul 1 km 0 + 000 – km 4 + 600 și se va desfășura pe teritoriul administrativ al județului Buzău, respectiv UAT municipiul Buzău și UAT comuna Vadu Pașii”, se arată în documentul eliberat de MTI.

Valoarea autorizată a lucrărilor este de 733,44 milioane de lei, fără TVA.

Contractele pentru execuția loturilor 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani au fost semnate pe 6 septembrie 2022 cu firmele din grupul UMB:

– Lotul 1 Buzău – Vadu Pașii (km 0+000 – km 4+600) – 4,6 km, pentru 689,285 milioane de lei, fără TVA

– Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord (km 71+500 – km 82+440) – 10,9 km, pentru 763,720 milioane de lei, fără TVA.

Termenul de execuție este de 20 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Pe 12 decembrie, grupul UMB a fost reconfirmat câștigător pe loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău – Focșani. „Dacă nu vor fi depuse noi contestații este posibil ca anul acesta să semnăm și aceste două contracte din Autostrada Moldovei”, a spus atunci ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani, câștigate de UMB, vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.

CITEȘTE ȘI:

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...