Autostrada Buzău – Focșani: Imagini cu primele săpături de pe lotul 1, câștigat de Umbrărescu

Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a lăsat primele "urme" la Buzău, pe lotul 1 din Autotrada Buzău - Focșani, potrivit unor imagini surprinse de pasionații de infrastructură. Mai exact, este vorba de săpături pentru gropile de cercetare arheologică. Amintim că grupul UMB a fost desemnat câștigător pe toate loturile A7 de la Buzău la Pașcani.
Anemona Andone - mie, 04 ian. 2023, 21:55
Autostrada Buzău - Focșani: Imagini cu primele săpături de pe lotul 1, câștigat de Umbrărescu

„Primele ‘urme’ ale UMB la Buzău: au început săpăturile pentru gropile de cercetare arheologică pe tronsonul 1 din Autostrada A7, secțiunea Buzău – Focșani”, spune pasionatul de infrastructură care a postat filmarea cu lotul câștigat de Umbrărescu pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).

 

Tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii) va fi construit de firma românească UMB și va avea o lungime de 4,6 km de autostradă (incluzând și un pod de peste 1,3 km peste Râul Buzău), precum și un drum de legătură de aproape 8 km ce va face conexiunea între DN2 (E85) la nord de Buzău și noua autostradă, completând astfel inelul de centură al orașului, spune autorul imaginilor.

Ordinul de începere a lucrărilor ar fi fost dat pe 5 decembrie 2022. Cum termenul de execuție este de 20 de luni, se estimează că lucrările vor fi finalizate în al treilea trimestru al anului viitor. „După cum ne-a obișnuit constructorul UMB, ne așteptăm ca și acest tronson de autostradă să fie finalizat la timp sau cel puțin fără întârzieri majore”, a adăugat autorul imaginilor.

Într-o altă filmare (video jos), este prezentată zona viitorului pod de 1,36 km peste Râul Buzău concomitent cu randarea 3D a podului, realizată de proiectantul Consitrans.

 

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis pe 12 decembrie 2022 autorizație de construire pentru lotul 1 din Autostrada Buzău – Focșani (A7).

Contractele pentru execuția loturilor 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani au fost semnate pe 6 septembrie 2022 cu firmele din grupul UMB:

– Lotul 1 Buzău – Vadu Pașii (km 0+000 – km 4+600) – 4,6 km, pentru 689,285 milioane de lei, fără TVA

– Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord (km 71+500 – km 82+440) – 10,9 km, pentru 763,720 milioane de lei, fără TVA.

Termenul de execuție este de 20 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

FOTO – VIDEO: Tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii din Autostrada Buzău – Focșani (sursa: YouTube RedWhistler)

CITEȘTE ȘI:

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, informează......
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...