„Autostrada Ford” – Chinezii revin în cursa pentru tronsonul 4 și sunt obligați să-i plătească 5.000 lei lui Umbrărescu

Chinezii de la China Railway revin în cursa pentru tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova - Pitești, în urma deciziei de joi a Curții de Apel București, care îi obligă totodată să-i plătească 5.000 de lei cheltuieli de judecată lui Dorinel Umbrărescu. Și chiar dacă va fi declarată admisibilă oferta chinezilor, tot grupul UMB ar câștiga contractul, pentru că oferta sa se situa pe primul loc, apreciază pasionații de infrastructură.
Anemona Andone - vin, 25 iun. 2021, 15:02

„Admite plângerea. Modifică în parte Decizia CNSC. In rejudecarea contestaţiei: Admite în parte contestaţia. Anulează în parte: comunicarea rezultatului procedurii nr.92/15389/24.02.2021, raportul procedurii de atribuire, actele care au stat la baza emiterii acestuia, şi anume în ceea ce priveşte oferta contestatoarei CHINA RAILWAY 14 TH BUREAU CO LTD. Obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta depusă de contestatoarea CHINA RAILWAY 14 TH BUREAU CO LTD din perspectiva verificării incidenţei motivelor de excludere prevăzute de disp. art. 167 alin. 1 lit. c) şi lit. h) din Legea nr. 98/2016 conform considerentelor prezentei decizii. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie formulată de asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL-SC SPEDITION UMB SRL-SC TECHNOSTRADE SRL. Menţine în rest decizia CNSC. Obligă petenta la plata către intimata asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL-SC SPEDITION UMB SRL-SC TECHNOSTRADE SRL a sumei de 5000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariul de avocat, admise în parte”, se arată în soluția pe scurt a instanței, pronunțată pe 24 iunie 2021.

Așadar, conform deciziei instanței, Compania de Drumuri este obligată să reevalueze oferta chinezilor din perspectiva motivelor de excludere din licitație. Înainte de a fi excluși din procedură, chinezii se plasau oricum pe locul 3. Astfel, dacă nu vor găsi noi motive, acceptabile în instanță, să atace oferta constructorului român de pe primul loc, clasamentul nu se va modifica, potrivit pasionaților de infrastructură, care apreciază că se pierde foarte mult timp din cauza contesațiilor.

În martie, China Railway 14th Bureau Co Lld a contestat din nou licitația pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, după ce Dorinel Umbrărescu a fost desemnat a doua oară câștigător.

Pe 24 februarie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat din nou câștigătorul licitației pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Este vorba de firmele lui Dorinel Umbrărescu, care construiesc și tronsoanele 2 și 3 ale aceluiași drum de mare viteză. Dorinel Umbrărescu fusese declarat câștigător al licitației pentru acest tronson și anul trecut, însă rezultatul a fost contestat iar Curtea de Apel București a dispus reevaluarea ofertelor.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km. Construcția acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

DX12 Craiova-Pitești (121 km) este unul dintre principalele obiective la capitolul transport rutier, aflat în programul de guvernare. Anul acesta, Guvernul alocă peste 760 de milioane de lei pentru acest proiect.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...