„Autostrada Ford”: statul demarează exproprierile pe tronsonul care va fi construit de Umbrărescu

Construcţia tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti necesită exproprierea a 555 de imobile, cu o valoarea a despăgubirilor estimată la 667.500 lei, potrivit unui proiect iniţiat de către Ministerul Transporturilor. Contractele pentru proiectarea şi execuţia acestui tronson din "Autostrada Ford" au fost câştigate de constructorul român Dorinel Umbrărescu.
Anemona Andone - Dum, 20 ian. 2019, 20:12

Ministerul Transporturilor propune printr-un proiect de Hotărâre de Guvern aprobarea coridorului de expropriere pentru tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, aflat pe raza localităților Bârza, Piatra Olt, Slătioara și Valea Mare, din județul Olt.

De asemenea, MT solicită aprobarea sumele aferente despăgubirilor în cuantum total de 667.500 lei pentru un număr de 555 imobile, în suprafaţă totală de 832.929 mp teren, situate pe terenurile afectate de expropriere.

„Suma de 667.500 lei rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în luna ianuarie 2019, de către evaluatori autorizati ANEVAR”, precizează reprezentanţii MT.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în calitatea sa de expropriator în numele statului român.

Directorul General al CNAIR SA, Narcis Neaga, a semnat pe 3 decembrie 2018 primele contracte pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Craiova – Piteşti.

Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, – se întinde între km 17+700 și km 57+550 și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția Tronsonului 2 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL.

Contractul pentru lotul 1 are o valoare de 661,45 milioane de fără TVA, echivalentul a 141 milioane Euro fără TVA, adică un cost/km de 7,6 milioane euro fără TVA.

Contractul pentru lotul 2 are o valoare de 792,19 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 168 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 7,8 milioane euro fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni
Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni
Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kurnia Adhi Sulistyawan în funcția de Manufacturing Director al fabricii Philip Morris România, începând din data de 1 noiembrie 2023. Kurnia Adhi......
Noul token $ETHETF crește cu 26% după reducerea ofertei totale (P)
Noul token $ETHETF crește cu 26% după reducerea ofertei totale (P)
Joi, 30 noiembrie 2023, emblematicul token DEX al lunii noiembrie $ETHETF, se apropie rapid de obiectivul său de reducere ...
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Constructorul auto italian Lamborghini a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a introduce săptămâna ...
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai întâi trebuie să reformăm sistemul
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai ...
Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat marţi, la sosirea la Consiliul ...