„Autostrada Ford”: Tronsonul 3 va fi dat în trafic cu șase luni mai devreme – Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis din nou că tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești va fi dat în trafic săptămâna aceasta, cu aproximativ șase luni înainte de termen. De asemenea, până la sfârșitul anului viitor, firmele lui Dorinel Umbrărescu urmează să finalizeze și tronsonul 4, ajuns la un grad de execuție de peste 40%.
Anemona Andone - mar, 19 dec. 2023, 12:56

„Îi felicit pe constructori (UMB – n.r.). Sunt totuși șase luni înainte de termen. Iată că devine o obișnuință acest lucru. Săptămâna trecută am fost pe lotul de la Chețani la Câmpia Turzii (construit de asocierea Strabag – Geiger – n.r.), care va fi dat în circulație poimâine, cu opt luni înainte de termen”, a transmis Grindeanu de pe șantierul DEx12, unde au fost prezenți mai mulți policitieni.

„Legat de acest drum expres, pe tronsonul 4, următorul, stadiul este undeva peste 40%. Ca și termen, și tronsonul 1 și tronsonul 4 vor trebui – și astea sunt angajamentele luate de constructori – să fie finalizate și date în circulație până la sfârșitul anului viitor. Asta va însemna că pe toata distanța de la Craiova la Pitești se va putea circula pe drumul expres”, a spus din nou șeful Transporturilor.

De la Craiova la Constanța pe șosea de mare viteză la final de 2024

De asemenea, ministrul Transporturilor a menținut termenul de final de 2024 pentru deschiderea integrală a circulației pe șosea de mare viteză de la Craiova la Constanța.

„A0 Sud, săptămâna viitoare vom da în trafic peste 20 de kilometri de autostradă, urmând ca până la sfârșitul anului viitor toată legătura de la A1 până la A2, ieșirea spre Constanța, să fie finalizată astfel încât de la Craiova la Constanța să se poată circula pe autostradă 100% (plus drum expres – n.r.)”, a mai spus Grindeanu.

Șeful Transporturilor le-a mulțumit și autorităților locale pentru sprijinul acordat astfel încât lucrările să fie finalizate înainte de termen.

„Circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România (DEx12) se va deschide în această săptămână! Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești”, a transmis Grindeanu și pe pagina proprie de Facebook.

Valoarea contractului pentru tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).

Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme, potrivit lui Grindeanu.

Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești, a precizat ministrul Transporturilor.

Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a mobilizat aproape 1000 de muncitori, care lucrează în două schimburi, pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Tronsoanele 2,3 și 4 au fost câștigate de grupul UMB, iar tronsonul 1 a fost preluat de turcii de la Ozaltin, după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță, fondator și CEO Hils Development, spune că în următoarele luni, prețurile la locuințe vor crește. Dezvoltatorii așteaptă însă o scădere a dobânzilor, care va duce la o......
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa ...
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru ...
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...