Autostrada Lugoj – Deva: Șase oferte au fost depuse pentru secțiunea tunelurilor. Patru ofertanți din Turcia, unul din România și unul Grecia se bat pe contract UPDATE

Update: Până la expirarea termenului limită au fost depuse 6 oferte pentru proiectarea și execuția Lotului 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva (secțiunile E și D).
Anemona Andone - lun, 27 iun. 2022, 14:25
Autostrada Lugoj - Deva: Șase oferte au fost depuse pentru secțiunea tunelurilor. Patru ofertanți din Turcia, unul din România și unul Grecia se bat pe contract  UPDATE

Cei șase ofertanți sunt:

1. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o.;
2. AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.);
3. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.;
4. Asocierea MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S – Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.;
5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI;
6. Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

Valoarea estimată a contractului finanțat prin PNRR este cuprinsă între 2,28 miliarde de lei și 2,59 miliarde de lei (fără TVA). Termenul contractual de finalizare prevăzut este de 11 luni pentru faza de proiectare și 34 de luni pentru faza de execuție.

Parte din A1, acest lot va avea o lungime de 9,13 km, din care 2,13 km vor fi de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Tunelurile de pe secțiunea E trebuie construite în conformitate cu prevederile Acordului de mediu, astfel încât să fie evitate problemele de stabilitate și impactul negativ asupra mediului.

Știrea inițială

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit șase oferte la licitația privind proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din Autostrada Lugoj – Deva, ce include și „tunelurile pentru urși”, potrivit surselor ECONOMICA.NET. Luni, 27 iunie, a fost termenul – limită pentru depunerea ofertelor.

Obiectul contractului este proiectarea și execuția Autostrăzii Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Sectiunea E si finalizare Sectiunea D, în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel.

Anunțul de licitație pentru secțiunea tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva a fost publicat pe 23 aprilie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a noului contract este de 2,28 miliarde de lei, cu 920 milioane de lei (67%) mai mare față de valoarea din licitația anterioară anulată.

Durata contractului va fi de 117 luni (15 luni proiectare, 42 luni execuție), acesta urmând să fie finanțat prin PNRR, potrivit anunțului publicat în SEAP.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a subliniat că, în evaluarea ofertelor, va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert.

Câștigătorul contractului va proiecta și va construi inclusiv tuneluri forate (cunoscute ca „tunelurile pentru urși”) cu o lungime totală de 2,13 km pe secțiunea E și va finaliza lucrările pe secțiunea D.

Pe 10 martie 2022, CNAIR a anunţat că a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva pe motiv că oferta tehnică depusă de constructorii turci este neconformă şi va relua licitaţia, în regim de urgenţă.

Antreprenorul turc ar fi trebuit să finalizeze în 10 luni proiectarea şi în 28 de luni execuţia, la un preţ estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a afişat un profit net consolidat în creştere cu 33% după prima jumătate a acestui an, la 177,278 de milioane de lei, şi o cifră de......
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, ...
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...
Producția de electricitate din Bulgaria a crescut cu 16% de la începutul anului
Producția de electricitate din Bulgaria a crescut cu 16% de la începutul anului
De la începutul anului până în 14 august, producţia de electricitate s-a situat la 32.632.605 megawaţi-oră, în timp ...