Autostrada Moldovei: Ministrul Transporturilor spune că Umbrărescu a ajuns la un stadiu de 43% din Centura Bacăului FOTO

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a ajuns la un stadiu fizic de 43% pe Centura Bacăului în doar câteva luni de la începerea lucrărilor, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a fost în vizită pe şantier unde recent a fost aşternut primul kilometru de asfalt pe Autostrada Moldovei.
Anemona Andone - joi, 03 oct. 2019, 13:44
Autostrada Moldovei: Ministrul Transporturilor spune că Umbrărescu a ajuns la un stadiu de 43% din Centura Bacăului FOTO

„Iată-ne pe cel mai bun şantier din România, unde lucrează un antreprenor român, care a ajuns în pofida tuturor criticilor şi cârcotelilor la un stadiu fizic de 43% din Centura Bacăului, un proiect din care 16 kilometri sunt la profil de autostradă”, a spus şeful Transporturilor.

Acesta a explicat că a venit pe şantier pentru că acolo s-au turnat primii kilometri de asfalt din Autostrada Moldovei.

„Ştiţi că în 15 martie, când unii făceau circ, spuneam că dăm startul lucrărilor pentru construcţia primilor kilometri din Autostrada Moldovei. Şi, în pofida condiţiilor meteo, iată-ne câteva luni mai târziu în situaţia de a avea primii kilometri de asfalt din Autostrada Moldovei”, a continuat Răzvan Cuc.

Primul kilometru de asfalt a fost turnat, miercuri, pe şoseaua de centură a municipiului Bacău, care face parte din Autostrada „Moldova”, a anunţat, pe Facebook, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Ovidiu Mugurel Laicu.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat pe 22 decembrie anul trecut semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău cu constructorul român Dorinel Umbrărescu.

Cu o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni. 

Varianta Ocolitoare a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii „Moldova” (Coridorul IX Paneuropean), iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019.

UMB Spedition a început activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău în data de 8 martie anul acesta, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevede contractul semnat cu CNAIR.

Obiectul principal al contractului „Proiectare şi execuţie Varianta de ocolire Bacău” îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...