1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

Autostrada Orăştie-Sibiu: licitaţia pentru expertiza lotului 3 va fi demarată până la finele lunii februarie

Licitaţia pentru expertiza întregului lot 3 din Autostrada Orăştie - Sibiu şi cea de refacere a zonei afectate vor fi demarate până la finele lunii februarie, a anunţat, joi, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, care s-a aflat în aceste zile pe şantierele din Transilvania.

11 feb, 2016 | Agerpres

'Având în vedere calendarul de acţiuni al CNADNR pe care l-am stabilit odată cu preluarea mandatului cu privire la execuţia lucrărilor pe autostrăzile din România, pentru respectarea acestuia, am fost şi am văzut şantierele din zona Transilvaniei. Până la finele lunii februarie, aşa după cum am mai spus, trebuie demarată în paralel licitaţia pentru expertiza întregului lot 3 din Autostrada Orăştie - Sibiu cât şi lansarea licitaţiei pentru refacerea zonei afectate', a precizat Homor într-un comunicat.

Totodată, şeful CNADNR a convocat o echipă de specialişti pentru inventarierea degradărilor, iar expertiza ce va fi demarată 'va fi o radiografie în urma căreia vor fi trase concluzii legate de calitatea lucrărilor executate', scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte şantierul autostrăzii Gilău - Nădăşelu, Homor a precizat că finalizarea tronsonului de autostradă întârzie din cauza defrişării unei suprafeţe de pădure. 'Acest tronson este realizat în proporţie de peste 50% la nivel de corp de autostradă, iar pasajele sunt în diferite faze de execuţie. O problemă care întârzie finalizarea tronsonului de autostradă este defrişarea unei suprafeţe de pădure', a adăugat directorul general al companiei.

Potrivit sursei citate, loturile 3 şi 4 din Autostrada Sebeş - Turda, cu o lungime de 12 km, respectiv 18 km, sunt realizate fiecare în procente de peste 40%.

'După ce la nivelul instituţiilor implicate s-a intensificat activitatea în vederea armonizării legislaţiei şi obţinerii avizelor necesare derulării proiectelor de infrastructură, chiar ieri (miercuri n.r.) au fost adoptate două Hotărâri de Guvern. O Hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secţiune a traseului Autostrăzii Braşov - Tg. Mureş - Cluj - Oradea, respectiv secţiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii, precum şi fondurile necesare pentru plata despăgubirilor. Printr-o altă Hotărâre, Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privată de pe Secţiunea 3A, subsecţiunea 3A1 şi 3A2, pe teritoriul localităţilor Gilău şi Gârbău, din judeţul Cluj, de pe coridorul proiectului Autostrăzii Braşov - Tg. Mureş - Cluj - Oradea', a menţionat şeful CNADNR.

Directorul Companiei a cerut tuturor celor cu responsabilităţi din CNADNR să urmărească 'derularea proiectelor şi evoluţia lucrărilor din şantier şi mai puţin din birou, pentru că vreau să recuperăm aceste proiecte, să le aducem la zi şi să răspundem aşteptărilor cu privire la infrastructura rutieră'.


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are prevăzute pentru 2016 cheltuieli pentru investiţii de 2,25 miliarde de lei şi un profit contabil de circa 71,9 milioane de lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO