Autostrada Ploiești – Brașov: CNAIR a scos la licitație 5 kilometri la Comarnic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos marți la licitație pentru proiectare și execuție secțiunea Comarnic (5,2 kilometri) din viitoarea autostradă din Valea Prahovei. Contractul include 12 luni de proiectare și 24 de luni pentru construcția propriu-zisă.
Anemona Andone - mar, 25 aug. 2020, 06:57
Autostrada Ploiești - Brașov: CNAIR a scos la licitație 5 kilometri la Comarnic

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii București – Brașov, km 0+000 – km 173+300, sector Comarnic – Predeal, secțiunea Comarnic km. 110+600 – km. 115+800, în lungime de 5,2 km.

Valoarea estimată a contractului este între 305,17 milioane de lei și 332,35 milioane de lei.

Durata contractului este de 96 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Ofertele urmează să fie depuse până pe 23 octombrie 2020 și evaluate până pe 20 ianuarie 2021, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Proiectul va fi cofinanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Tot în luna august, Compania de Drumuri a mai scos la licitație studii pentru șase pasaje pietonale și rutiere peste DN1, dar și SF + PT pentru nod rutier Comarnic Nord. Valoarea estimată a tuturor contractelor depășește patru milioane de lei.

Pe lângă cei 5,2 kilometri ai secțiunii Comarnic, scoși la licitație marți, în prezent se mai află în execuție cei 6,3 kilometri de autostradă ai lotului Râșnov – Cristian, pentru care s-a emis ordin de începere în primăvara lui 2018.

Pentru restul autostrăzii din Valea Prahovei, CNAIR intenționează să scoată la licitație completarea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic, contract cu o durată de 35 de luni.

Amintim că la începutul anului, Guvernul Orban a anulat procedura privind construirea prin parteneriat public privat a Autostrăzii Ploiești – Comarnic- Brașov.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...