Autostrada Ploiești – Brașov: Primarul orașului Sinaia susține varianta cu tuneluri

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, speră ca Autostrada Ploiești-Brașov să fie construită cu viaducte și tuneluri. El argumentează că orice țară civilizată din Europa are aceste elemente de infrastructură date în exploatare de mai multe decenii, chiar și de 100 de ani, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - lun, 17 mai 2021, 13:24
Autostrada Ploiești - Brașov: Primarul orașului Sinaia susține varianta cu tuneluri
De asemenea, Oprea consideră ca proiectul de infrastructură în ansamblul său poate fi realizat într-un timp mai scurt datorită anotimpului de iarnă mai blând ce permite continuarea execuției lucrărilor.
”Durata de execuție va fi cu siguranță mai mică având în vedere anotimpul de iarnă destul de blând. Resursele umane implicate în realizarea acestor lucrări cu siguranță nu le avem în zonă. Vorbim de viaducte, tuneluri mai mici și personalul calificat va trebui să vină din altă parte, iar materialele de excavație vor fi și la drumuri. În masivul respectiv, în zona munții Baiului nu avem niciun drum forestier. Deci, trebuie luat totul de la zero, construit de la zero în masivul respectiv. Financiar vorbind este mai scumpă această variantă, dar nu trebuie să ne punem această problemă având în vedere că finanțarea este una europeană. Sunt bani pentru realizarea acestei autostrăzi, punând în balanță și impactul pozitiv pe care îl are asupra mediului”, adaugă Oprea.
Vlad Oprea primar Sinaia
El menționează că situația este similară și în Bușteni. „Dacă nu se face tunel, impactul este devastator pentru comunitate. Varianta cu tuneluri e mult mai avantajoasă și fundamental mai bună decât tot ce s-a discutat în 2006. Dacă ne uităm la țările civilizate din Europa (Elveția, Franța, Italia) toate au aceste tuneluri (de lungimi de peste 10 kilometri) exploatate de 20-30, chiar și de 100 de ani”, explică primarul din Sinaia.
Varianta cu tuneluri a autostrăzii din Valea Prahovei este promovată și de către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic al Autostrăzii Ploiești – Comarnic – Brașov a fost semnat anul acesta cu firma Consitrans.
În studiul de fundamentare pentru realizarea acestei autostrăzi prin Parteneriat Public – Privat (PPP), publicat în 2018, se mențion că traseul cu 10 kilometri de tuneluri în plus față de nivelul stabilit în 2002 – 2006 presupunea majorarea cu peste 600 milioane de dolari a costului construcției.
Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air face recrutări în România pentru a-și spori echipa de însoțitori de zbor
Wizz Air face recrutări în România pentru a-și spori echipa de însoțitori de zbor
Wizz Air a anunțat joi că își continuă campania de recrutare în următoarele luni și își propune să angajeze mai mulți însoțitori de zbor până la finalul anului. 18 evenimente vor fi......
Centura Mihăilești va fi dată în folosință pe 15 noiembrie – secretar de stat
Centura Mihăilești va fi dată în folosință pe 15 noiembrie – secretar de stat
Centura Mihăilești va fi dată în folosință pe 15 noiembrie 2021, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi ...
Florian Neagu (BNR): Finanţarea prin datorii comerciale a ajuns la 30% din PIB, faţă de 45% acum un deceniu
Florian Neagu (BNR): Finanţarea prin datorii comerciale a ajuns la 30% din PIB, faţă de 45% acum un deceniu
Finanţarea prin datorii comerciale a ajuns la valoarea de 300 de miliarde de lei, cam 30% din PIB, comparativ cu aproape ...
Ministerul Finanţelor a atras 221,3 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a atras 221,3 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 221,3 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni ...