Autostrada Ploiești – Brașov: Primarul orașului Sinaia susține varianta cu tuneluri

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, speră ca Autostrada Ploiești-Brașov să fie construită cu viaducte și tuneluri. El argumentează că orice țară civilizată din Europa are aceste elemente de infrastructură date în exploatare de mai multe decenii, chiar și de 100 de ani, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - lun, 17 mai 2021, 13:24
Autostrada Ploiești - Brașov: Primarul orașului Sinaia susține varianta cu tuneluri
De asemenea, Oprea consideră ca proiectul de infrastructură în ansamblul său poate fi realizat într-un timp mai scurt datorită anotimpului de iarnă mai blând ce permite continuarea execuției lucrărilor.
”Durata de execuție va fi cu siguranță mai mică având în vedere anotimpul de iarnă destul de blând. Resursele umane implicate în realizarea acestor lucrări cu siguranță nu le avem în zonă. Vorbim de viaducte, tuneluri mai mici și personalul calificat va trebui să vină din altă parte, iar materialele de excavație vor fi și la drumuri. În masivul respectiv, în zona munții Baiului nu avem niciun drum forestier. Deci, trebuie luat totul de la zero, construit de la zero în masivul respectiv. Financiar vorbind este mai scumpă această variantă, dar nu trebuie să ne punem această problemă având în vedere că finanțarea este una europeană. Sunt bani pentru realizarea acestei autostrăzi, punând în balanță și impactul pozitiv pe care îl are asupra mediului”, adaugă Oprea.
Vlad Oprea primar Sinaia
El menționează că situația este similară și în Bușteni. „Dacă nu se face tunel, impactul este devastator pentru comunitate. Varianta cu tuneluri e mult mai avantajoasă și fundamental mai bună decât tot ce s-a discutat în 2006. Dacă ne uităm la țările civilizate din Europa (Elveția, Franța, Italia) toate au aceste tuneluri (de lungimi de peste 10 kilometri) exploatate de 20-30, chiar și de 100 de ani”, explică primarul din Sinaia.
Varianta cu tuneluri a autostrăzii din Valea Prahovei este promovată și de către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic al Autostrăzii Ploiești – Comarnic – Brașov a fost semnat anul acesta cu firma Consitrans.
În studiul de fundamentare pentru realizarea acestei autostrăzi prin Parteneriat Public – Privat (PPP), publicat în 2018, se mențion că traseul cu 10 kilometri de tuneluri în plus față de nivelul stabilit în 2002 – 2006 presupunea majorarea cu peste 600 milioane de dolari a costului construcției.
Te-ar mai putea interesa și
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România, compania specializată în acordarea finanțării pentru autovehiculele rulate și parte a grupului internațional Eleving Group, anunță schimbarea conducerii. Începând cu......
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), ...
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit a fi pandemia de COVID-19, iar compania ...
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va ...