Autostrada Ploiești – Buzău: A fost admisă în parte contestația turcilor de la Nurol pentru lotul 3

Continuă epopeea selectării constructorului pentru ultimul lot din Autostrada Moldovei (A7), finanțată prin PNRR. A fost admisă în parte contestația turcilor de la Nurol, depusă după ce fuseseră desemnați câștigători turcii de la Tekfen pentru construirea lotului 3 Pietroasele - Buzău din Autostrada Ploiești - Buzău.
Anemona Andone - lun, 03 iul. 2023, 16:14
Autostrada Ploiești - Buzău: A fost admisă în parte contestația turcilor de la Nurol pentru lotul 3

„Admite contestația în parte și dispune remedierea”, se arată în soluția pe scurt pronunțată luni, 3 iulie, de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), în cazul contestației depuse de Nurol.

Constructorul turc Nurol a contestat la începutul lunii iunie respingerea ofertei sale și a cerut ca aceasta să fie reevaluată. Anterior respingerii ofertei lor ca inacceptabilă, turcii de la Nurol fuseseră desemnați câștigători, însă constructorul din Neamț Danlin XXL a formulat contestație.

Pe 22 mai 2023, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat constructorul ultimului din cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR.

Ofertantul desemnat câștigător este TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S., cu preţul de 1,159 miliarde lei fără TVA, a precizat CNAIR într-un comunicat de presă.

Durata de execuție a contractului este de 20 de luni.

Lungimea acestui tronson de autostradă este de 13,9 km și include construcția a 8 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m.

Sursa de finanțare este asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Toate celelalte 12 loturi din Autostrada Moldovei (A7), finanțată prin PNRR, au constructori. Pe loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău lucrează asocierile Pizzarotti – Retter, respectiv Coni – Trace, iar cele 10 loturi de la Buzău la Pașcani au fost adjudecate de constructorul român UMB.

Te-ar mai putea interesa și
Protest inedit al angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului cu privire la majorările salariale pe care ar urma să le primească
Protest inedit al angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului cu privire la majorările salariale pe care ar urma să ...
Angajaţii din Aparatul de Lucru al Guvernului au continuat să-şi manifeste nemulţumirea faţă de majorările salariale avansate de Executiv, printr-un protest al "umbrelelor triste", dar şi......
Fitch a acordat S.N.G.N. Romgaz S.A. ratingul „BBB-„, cu perspectivă stabilă
Fitch a acordat S.N.G.N. Romgaz S.A. ratingul „BBB-„, cu perspectivă stabilă
Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. anunță acționarii și investitorii că primit din partea agenției ...
Nicolescu, ANAT: Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline, cu toate că preţurile au crescut
Nicolescu, ANAT: Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline, cu toate că preţurile au crescut
Hotelurile din Bucureşti sunt aproape pline în această perioadă, cu toate că preţurile au crescut, deoarece există ...
Rețelele din România au nevoie de investiții de 1,2 miliarde de euro în fiecare an – studiu Eurelectric
Rețelele din România au nevoie de investiții de 1,2 miliarde de euro în fiecare an – studiu Eurelectric
Rețelele de distribuție din România au nevoie de investiții totale de 1,2 miliarde de euro în fiecare an, până în ...