Autostrada Ploiești – Buzău: A fost semnat contractul pentru lotul 1 Dumbrava – Mizil UPDATE

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi că a fost semnat un nou contract pentru Autostrada Ploiești - Buzău (A7). Mai exact, este vorba de contractul pentru execuția lotului 1 Dumbrava - Mizil.
Anemona Andone - joi, 16 iun. 2022, 09:11
Autostrada Ploiești - Buzău: A fost semnat contractul pentru lotul 1 Dumbrava - Mizil UPDATE

„Pentru cei 21 de km ai Lotului 1 Dumbrava – Mizil vor începe direct lucrările de execuție! Proiectul include construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m”, a detaliat șeful Transporturilor.

Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni, potrivit contractului de 1,468 miliarde de lei, fără TVA, finanțat prin PNRR.

„Investițiile prin PNRR reprezintă o prioritate Ministerul Transporturilor! Un exemplu în acest sens este A7, Autostrada Moldova, pentru care au fost semnate contractele pentru construcția a 2 din cele 13 loturi”, a mai spus Grindeanu.

Deși, prin PNRR, trimestrul IV 2023 este termenul prevăzut pentru comunicarea rezultatelor procedurilor de achiziție publică, Ministerul Transporturilor și-a propus ca țintă îndeplinirea jaloanelor până la sfârșitul anului 2022, a subliniat șeful instituției.

Știrea inițială

Contractul pentru execuția lotului 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Brașov va fi semnat joi, la Palatul Victoria. Cei 21 de kilometri ai acestui lot din A7 vor fi construiți de asocierea Pizzarotti – Retter.

La finele lunii trecute, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că asocierea desemnată câștigătoare a licitației pentru lotul 1 a fost din nou validată, după ce a fost respinsă o contestație.

După semnarea contractului, constructorii au la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea contractului în valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru lotul 2 Mizil – Pietroasele, în valoare de 1,249 miliarde de lei (fără TVA) cu asocierea de constructori români și bulgari, Coni – Trace, care a fost inițial desemnată câștigătoare de CNAIR.

Pentru Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău), cu o lungime de 14 km, contestațiile sunt în procedură de soluționare la Curtea de Apel București.

CNAIR a anunțat câștigătoare pe acest lot o asociere de constructori români, spanioli și turci încă din luna martie a acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 miliarde de dolari, a raportat joi un profit de 1.200 de miliarde de coroane......
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă ...
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
 Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 5,2% în ritm anual în luna martie, primul declin ...