Autostrada Ploiești – Buzău: Bog’art și Coni, pe primul loc în cursa pentru loturile Dumbrava – Mizil, respectiv Mizil – Pietroasele – API

Câștigători inițiali desemnați pe tot tronsonul A7 Ploiești - Buzău, anunță Asociația Pro Infrastructură (API). După lotul 3 Pietroasele - Buzău, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis înștiințări și pentru loturile 1 și 2, respectiv Dumbrava - Mizil și Mizil - Pietroasele, potrivit API.
Anemona Andone - vin, 18 feb. 2022, 17:15
Autostrada Ploiești - Buzău: Bog'art și Coni, pe primul loc în cursa pentru loturile Dumbrava - Mizil, respectiv Mizil - Pietroasele - API

„Lotul 1, Ploiești (Dumbrava) – Mizil, revine celor de la Bog’Art – Tancrad – Cosedil (România – Italia) și lotul 2, Mizil – Pietroasele, celor de la Coni – Trace (România – Bulgaria)”, susțin reprezentanții API.

Contactat de către ECONOMICA.NET, Nicolae Onea, proprietarul Coni SRL, a spus că a primit înștiințarea potrivit căreia oferta asocierii conduse de firma sa se situează pe primul loc în cazul lotului Mizil – Pietroasele din A7.

Reprezentanți ai CNAIR și Bog’Art nu au confirmat încă informațiile transmise de API.

API precizează că acest pas procedural reprezintă notificarea dată de CNAIR ofertanților care după evaluarea tehnică și financiară s-au clasat pe locul 1. „Acum mingea este la ei și sunt obligați ca în următoarele zile, termenul cerut de CNAIR fiind 22 februarie, să vină cu toate documentele justificative: DUAE, caziere fiscale, informații despre cifra de afaceri, tot ce este necesar pentru a demonstra că respectă toate criteriile de calificare și selecție ale licitației”, explică reprezentanții API.

Ei adaugă că acest pas este o simplă formalitate și, în cele mai multe cazuri, antreprenorii furnizează fără probleme acele documente. „Dar există și surprize, rare, în care practic constructorii nu pot face dovada a ceea ce au declarat, caz în care sunt descalificați și se trece la următoarea ofertă admisibilă, clasată pe locul doi”, mai spun cei de la API.

După ce antreprenorii se achită de această obligație, CNAIR emite raportul procedurii, cel prin care se desemnează oficial câștigătorul. Apoi urmează contestațiile, aproape garantate pe aceste trei loturi cu prețuri foarte bune, anticipează API.

Pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău, pe primul loc s-a situat oferta asocierii conduse de orădenii de la Drum Asfalt.

În septembrie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7). Cele mai multe, respectiv 27, provin de la companii din Turcia.

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟭, 𝗔𝟳 (𝗗𝘂𝗺𝗯𝗿𝗮𝘃𝗮 – 𝗠𝗶𝘇𝗶𝗹)
Pentru cei 21 de km ai Tronsonului 1 – Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) au fost depuse 13 oferte de către asocieri de firme românești sau companii internaționale. Vor fi construite și 15 de poduri și pasaje, 2 noduri rutiere și un centru de întreținere și monitorizare.
𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮, 𝗔𝟳 (𝗠𝗶𝘇𝗶𝗹 – 𝗣𝗶𝗲𝘁𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲)
12 asocieri și companii și-au depus ofertele astăzi pentru cei 28,35 de km ai Tronsonului 2 Mizil (DJ 100C) – Pietroasele (DJ 203G). Proiectul implică și construirea a 20 de poduri și pasaje, a 2 noduri rutiere și a 2 spații de servicii.

 

 

 

 

 

 

 

 

𝗟𝗼𝘁 𝟯, 𝗔𝟳 (𝗣𝗶𝗲𝘁𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲 – 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂)
Pentru cei 13,9 km ai Tronsonului 3 Pietroasele (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B) s-au arătat interesate 14 firme și asocieri. Pe lângă construirea acestei porțiuni de autostradă, vor fi ridicate 7 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreținere și 2 spații de servicii.
Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...