Autostrada Sibiu – Pitești: La sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie vom avea circa 47 de kilometri în lucru – șefa CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat miercuri imagini noi de pe loturile 1 și 5 din Autostrada Sibiu – Pitești. Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, estimează că șantierul va fi pornit și pe lotul 5 la sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie.
Anemona Andone - mie, 14 apr. 2021, 17:38
Autostrada Sibiu – Pitești: La sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie vom avea circa 47 de kilometri în lucru – șefa CNAIR

Miercuri, CNAIR a postat un video nou cu imagini de pe secțiunea 1 Sibiu – Boița a Autostrăzii Sibiu – Pitești, unde lucrează austriecii de la Porr, și de pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi.

Lucrările pe lotul 5 ar putea începe cel târziu la începul lunii iunie

“În acest moment se lucrează la cercetări arheologice. Au început și o serie de lucrări pregătitoare, pe partea de organizare de șantier. Se pare că undeva la sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie, șantierul va începe și aici. Și așa vom avea circa 47 de kilometri de autostradă în lucru pe Sibiu – Pitești, celelalte trei sectoare fiind în procedură de achiziție publică”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, cu ocazia unei vizite anterioare pe cele două loturi din A1.

Potrivit datelor publicate pe site-ul CNAIR, lungimile celor două loturi de autostradă la care se referă șefa CNAIR însumează însă 43,52 kilometri.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit Astaldi, pentru suma de 1,71 miliarde de lei fără TVA.

Pentru proiectarea și execuția celor 13,17 kilometri ai secțiunii 1, lotul 1 Sibiu – Boița a fost semnat contract cu Porr Construct pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...