Autostrada spre Serbia: Contractul pentru studiul de fezabilitate Timișoara – Moravița, prelungit până în primul trimestru din 2023

Termenul pentru finalizarea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Timișoara – Moravița a fost prelungit până în primul trimestru al anului viitor, reiese din informațiile transmise de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Contractul include și o perioadă pentru asistență tehnică în vederea pregătirii licitației de proiectare și execuție, au precizat reprezentanții CNAIR. Sectorul românesc din noua șosea de mare viteză către Serbia va avea 73,33 kilometri.
Anemona Andone - mie, 22 iun. 2022, 17:21
Autostrada spre Serbia: Contractul pentru studiul de fezabilitate Timișoara - Moravița, prelungit până în primul trimestru din 2023

„Continuă investigatiile geotehnice pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Timișoara – Moravița. Astăzi s-a finalizat forajul F33-4 și a demarat forajul F33-2 din cadrul sectorului 5 al Autostrăzii Timișoara – Moravița. De asemenea, ieri, 21.06.2022, s-au executat lucrări de forare pentru forajele BH34-1, F34-5 și F34-1”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CNAIR.

Prestarorul contractului, care trebuie finalizat în luna martie 2023, este Asocierea Search Corporation SRL – EGIS Romania SA, se mai arată în mesajul de miercuri al CNAIR.

Reprezentanții CNAIR au precizat că studiul de fezabilitate va fi finalizat pe 28 octombrie 2022, iar în martie 2023 se finalizează tot contractul, care cuprinde și asistența tehnică pentru lansarea în licitație. „După ce avem SF, începem pregătirea documentației pentru licitație”, au precizat aceștia.

Termenul inițial de finalizare, potrivit informațiilor de pe pagina CNAIR dedicată stadiului lucrărilor, era 4 mai 2022.

Amintim că, în ianuarie, ministrul timișorean al Transporturilor Sorin Grindeanu anunța că în toamnă urma să fie finalizat acest studiu de fezabilitate.

Potrivit informațiilor de pe site-ul CNAIR de la acea dată, termenul de finalizare fusese prelungit printr-un act adițional din septembrie 2021 până pe 30 august 2022.

Noul termen de finalizare care apare acum este 8 februarie 2023, conform actului adițional nr. 5, din data de 1 aprilie 2022.

Autostrada Timișoara – Moravița (A9) va avea 73,33 de kilometri și se va desprinde din A1, în zona Remetea Mare, continuând prin Giroc și Jebel.

Investigațiile geotehnice sunt executate în vederea stabilirii exigențelor proiectării pentru structurile majore și a parametrilor de dimensionare a soluțiilor tehnice și a structurilor, avându-se în vedere o caracterizare geologică a solului cu un grad de încredere ridicat asupra viabilității traseului optim recomandat, soluțiilor tehnice și structurilor definite în cadrul Studiului de Fezabilitate, în vederea eliminării riscurilor geotehnice aferente.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 4 martie 2020 contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timișoara – Moravița cu Search Corporation. Valoarea contractului este de 8,73 milioane de lei, fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată
Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând din 19 mai, desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional urmând să aibă loc la ora 11:00, a anunţat vineri......
Grupul energetic spaniol Iberdrola își va tripla în următorii ani valoarea activelor sale din domeniul energiei eoliene offshore
Grupul energetic spaniol Iberdrola își va tripla în următorii ani valoarea activelor sale din domeniul energiei eoliene ...
Iberdrola va continua să parieze în următorii ani pe proiectele de energie eoliană offshore, aproape triplând valoarea ...
Consiliul UE interzice difuzarea a încă patru canale mass-media ce sprijină propaganda Rusiei
Consiliul UE interzice difuzarea a încă patru canale mass-media ce sprijină propaganda Rusiei
Consiliul Uniunii Europene a decis vineri să suspende activităţile de difuzare în Uniunea Europeană a patru noi canale ...
Uber introduce noi produse și opțiuni pentri clienții săi. Deocamdată nu și în România
Uber introduce noi produse și opțiuni pentri clienții săi. Deocamdată nu și în România
Uber lansează noi produse și opțiuni care încurajează acțiuni comunitare prin care utilizatorii pot economisi bani ...