Autostrada Transilvania: Strabag contestă atribuirea contractului pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii orădenilor de la Drum Asfalt

Constructorul Strabag contestă licitația pentru proiectarea și execuția lotului Chețani - Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3), după ce a fost desemnată câștigătoare oferta orădenilor de la Drum Asfalt.
Anemona Andone - lun, 14 feb. 2022, 13:01
Autostrada Transilvania: Strabag contestă atribuirea contractului pentru lotul Chețani - Câmpia Turzii orădenilor de la Drum Asfalt

Strabag a depus pe 10 februarie 2022 contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). În documentul de 40 de pagini, Strabag solicită anularea raportului procedurii și reevaluarea ofertei Drum Asfalt, cu consecința stabilirii neconformității acesteia.

De asemenea, Strabag mai solicită obligarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la plata cheltuielilor ocazionate de contestație.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Sectorul de autostradă lipsă dintre Cluj și Târgu Mureș are de astăzi constructor desemnat”, anunța pe 31 ianuarie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Potrivit lui, o asociere româno-spaniolă a fost declarată câștigatătoare pentru contractul privind lotul Chețani -Câmpia Turzii, cu oferta de 363,79 milioane de lei (fără TVA).

„Are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lotului de 15,70 km finanțat din fonduri europene. Dacă nu apar contestații și contractul va fi semnat rapid, din 2023 vom putea circula doar pe autostradă pe cei aproximativ 100 de km dintre municipiile Cluj-Napoca și Târgu Mureș”, a transmis atunci ministrul Transporturilor pe pagina proprie de Facebook.

Participantul de la licitație care corespunde descrierii șefului Transporturilor este cel reprezentant de un constructor din Oradea, respectiv Asocierea DRUM ASFALT (Leader),OPR ASFALT, OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS, TRAMECO, DRUMURI BIHOR.

CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3). Până la termenul limită din 30 septembrie 2021 au depus oferte următorii agenți economici:

  • Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL – ALPENSIDE SRL – EXPLAN SRL
  • Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA
  • Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL

Valoarea estimată a contractului este de 383,44 milioane de lei fără TVA pentru cei aproximativ 15,7 km.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 20 iulie 2021 licitație pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco.

În martie 2021, CNAIR a anunțat a rezilierea contractul cu constructorul sectorului Cheţani-Câmpia Turzii, de pe Autostrada A3, deoarece, în ultimele cinci luni progresul fusese de un punct procentual. Reprezentanţii CNAIR precizau că după deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Cheţani, în data de 18 septembrie 2020, „antreprenorul a redus considerabil ritmul de execuţie a lucrărilor.” Astfel, la data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în momentul rezilierii progresul fizic înregistrat era de 37,86%.

Contractul inițial pentru proiectarea și construcția lotului Chețani – Câmpia Turzii fusese atribuit constructorului român Straco în 2015 pentru suma de 279,74 milioane de lei, fără TVA. Ordinul de începere a fost emis în mai 2016.

Te-ar mai putea interesa și
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei......
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, ...
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...