1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Autostrada Unirii: CNAIR va scoate la licitaţie contract de 30 de milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va scoate la licitaţie un contract estimat la 30 de milioane de lei pentru completarea studiulu de fezabilitate al tronsonului Târgu Mureş - Târgu Neamţ, parte din Autostrada Unirii, a declarat luni şeful companiei, Narcis Neaga.

10 dec, 2018 | ECONOMICA.net

Contractul pentru completarea studiului de fezabilitate include studii geo şi acord de mediu. Durata va fi de 14 luni plus patru luni de asistenţă tehnică, a specificat şeful CNAIR într-un interviu pentru DCNews.

În ceea ce priveşte tronsonul Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni din Autostrada Unirii, acesta va fi realizat prin Parteneriat Public Privat (PPP) şi va fi gestionat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, a mai spus Narcis Neaga.

El a explicat că proiectul acestei autostrăzi a picat în 2011, din cauză că a fost considerat foarte scump. La acel moment, costul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni era estimat la 9 miliarde de euro.

Oficialul CNAIR a explicat că studiul de fezabilitate iniţial era incomplet şi că nu avea nici acord de mediu. Astfel, a reluat procedurile în 2014-2015, pentru îmbunătăţirea studiului de fezabilitate. "Organe ale statului (Direcaţia Naţională Anticorupţie - n.r.) au venit şi ne-au blocat. Degeaba am explicat noi că nu aveam acord de mediu", a mai spus şeful CNAIR.

El a adăugat că pentru a evita noi probleme, procedura se reia sub denumirea "completarea studiului de fezabilitate".

Legea privind realizarea Auostrăzii Unirii, Iaşi – Târgu Mureş, a fost adoptată pe 7 noiembrie de plenul Camerei Deputaţilor. Potrivit proiectului, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat, potrivit legii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO