1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Avertisment de la ruşi: Marea Neagră nu este o mare a NATO

Un diplomat rus de rang înalt a avertizat miercuri NATO să nu amplaseze forţe navale în Marea Neagră, conform Moscovei o asemenea mişcare fiind de natură să submineze securitatea în regiune şi să afecteze relaţiile oricum slăbite ale Rusiei cu Alianţa, transmite agenţia Reuters, citând agenţii ruse de presă, potrivit Agerpres.

15 iun, 2016 | Agerpres

'Dacă se va lua o decizie privind crearea unei forţe permanente, evident că ea va fi destabilizatoare, întrucât aceasta nu este o mare a NATO', a declarat Andrei Kelin, directorul Departamentului de cooperare europeană din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei. 'Ea (Marea Neagră) nu are nimic de-a face cu Alianţa. Nu cred că astfel se vor îmbunătăţi relaţiile noastre cu NATO', a insistat diplomatul rus.

Agenţia Reuters menţionează în acest context că, în conformitate cu Convenţia de la Montreux, navele de război ale statelor care nu au ieşire la Marea Neagră nu pot staţiona în apele acestei mări mai mult de 21 de zile consecutive.

Presa de stat rusă a relatat la începutul lunii despre pătrunderea în Marea Neagră în cadrul unor manevre de rutină a distrugătorului american USS Porter, echipat cu un nou sistem de rachete, desfăşurare ce a stârnit mânia Moscovei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO