Avertisment FBI asupra unui malware „distructiv”, după atacul de la Sony

Biroul Federal de Investigaţii /FBI/ a avertizat companiile americane că hackerii au folosit un software pentru a lansa atacuri distructive în Statele Unite, în urma unui atac cibernetic devastator săptămâna trecută asupra Sony Pictures Entertainment, relatează Reuters.
Economica.net - mar, 02 dec. 2014, 06:17
Avertisment FBI asupra unui malware

Acest avertisment confidenţial ‘Flash’, de cinci pagini şi emis luni seară, oferă anumite detalii tehnice despre software-ul folosit în atac, deşi nu numeşte  ţinta, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt de la FBI a refuzat sa comenteze, când a fost întrebat, dacă software-ul a fost folosit împotriva unităţii Sony Corp. cu sediul în California.

FBI-ul emite uneori avertismente ‘Flash’ pentru a oferi companiilor detalii despre ameninţările cibernetice emergente şi a le ajuta să se apere împotriva noilor tipuri de atacuri. El nu numeşte victimele acestor atacuri în aceste rapoarte, notează Reuters.

Raportul afirmă că programul de tip malware suprascrie datele de pe hard disk-urile calculatoarelor putând să le facă inoperabile şi să închidă reţelele.
   
Este extrem de dificil şi costisitor, dacă nu imposibil, să se recupereze hard disk-urile atacate cu malware, potrivit raportului, care a fost distribuit profesioniştilor din domeniul securităţii din companiile americane.

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea lanţurilor de aprovizionare, relatează agenţia EFE....
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
BNR a anunţat, marţi, 16 august 2022, un curs de referinţă de 4,8831 lei/euro, 4,8176 lei/dolar, 5,7936 lei/liră sterlină, ...