Avertisment PNL: Noi biruri pe bolnavi şi mai puţine medicamente compensate

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu avertizează că proiectul Legii Sănătăţii, care nu a intrat încă în dezbatere publică şi se află la Ministerul Sănătăţii, introduce noi "biruri" pe români şi reduce pachetul de servicii medicale de bază cu circa 40%. Liberalul spune că proiectul este făcut de două minţi "oculte" şi propune înfiinţarea unui "SRI medical".
Economica.net - joi, 17 nov. 2011, 13:20

Proiectul Legii sănătăţii este făcut de două minţi „oculte”, consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu, a declarat, joi, fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, transmite Mediafax.

„De o săptămână, pe site-uri, circulă acest proiect de lege al sănătăţii, care e de patru zile sosit la Ministerul Sănătăţii de la Cotroceni şi e făcut de două minţi oculte – consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu – daţi afară de mine, când eram ministru, pentru incompetenţă, şmecherii şi golănii. Amândoi au fost reevaluaţi de Traian Băsescu, au fost preluaţi acolo şi azi mai fac un pas către zdruncinarea sistemului sanitar”, a spus Nicolăescu.

Liberalul a precizat că „Palatul Cotroceni, via aripa sa din Piaţa Victoriei, Guvernul”, reduce, prin acest proiect de lege, pachetul de servicii medicale de bază cu circa 40%, reduce cu circa 70-80% accesul la medicamente compensate şi introduce noi „biruri” pe bolnavi, încasând bani de la producătorii şi distribuitorii de medicamente şi de la cetăţeni prin schimbarea sistemului de compensare.

„Se înlocuieşte un sistem cu acelaşi sistem, dar se bulversează toate instituţiile care funcţionează. Acest proiect de lege are ca scop să schimbe managementul structurilor din sistem şi să pună politrucii portocalii în toate funcţiile din sistemul sanitar”, a spus Nicolăescu.

El a arătat că proiectul de lege trebuie să iasă vineri din Ministerul Sănătăţii pentru a intra în dezbatere publică şi că, dacă se respectă procedurile legislative în vigoare, acesta va ajunge în Parlament în jurul datei de 1 februarie 2012.

Liberalul a mai arătat că proiectul propune înfiinţarea unui „monstru”, respectiv ANCIS, care, condusă de Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu, va funcţiona ca „SRI medical” şi va controla veniturile publice din sănătate.

„În capitolul privind calitatea serviciilor medicale se propune înfiinţarea unui monstru – Agenţia Naţională de Calitate şi Informaţii Sanitare (ANCIS). Medicii cu care am vorbit, psihiatri, mi-au spus că acesta este un capitol psihiatric cu caracter paranoid. Şi se mai numeşte, dacă vreţi, dintr-o altă perspectivă, SRI-ul medical. Nici nu putea fi altfel având în vedere că cei doi iniţiatori ai proiectului de lege lucrează la Cotroceni”, a spus Nicolăescu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...