Avertisment PNL: Noi biruri pe bolnavi şi mai puţine medicamente compensate

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu avertizează că proiectul Legii Sănătăţii, care nu a intrat încă în dezbatere publică şi se află la Ministerul Sănătăţii, introduce noi "biruri" pe români şi reduce pachetul de servicii medicale de bază cu circa 40%. Liberalul spune că proiectul este făcut de două minţi "oculte" şi propune înfiinţarea unui "SRI medical".
Economica.net - joi, 17 nov. 2011, 13:20

Proiectul Legii sănătăţii este făcut de două minţi „oculte”, consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu, a declarat, joi, fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, transmite Mediafax.

„De o săptămână, pe site-uri, circulă acest proiect de lege al sănătăţii, care e de patru zile sosit la Ministerul Sănătăţii de la Cotroceni şi e făcut de două minţi oculte – consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu – daţi afară de mine, când eram ministru, pentru incompetenţă, şmecherii şi golănii. Amândoi au fost reevaluaţi de Traian Băsescu, au fost preluaţi acolo şi azi mai fac un pas către zdruncinarea sistemului sanitar”, a spus Nicolăescu.

Liberalul a precizat că „Palatul Cotroceni, via aripa sa din Piaţa Victoriei, Guvernul”, reduce, prin acest proiect de lege, pachetul de servicii medicale de bază cu circa 40%, reduce cu circa 70-80% accesul la medicamente compensate şi introduce noi „biruri” pe bolnavi, încasând bani de la producătorii şi distribuitorii de medicamente şi de la cetăţeni prin schimbarea sistemului de compensare.

„Se înlocuieşte un sistem cu acelaşi sistem, dar se bulversează toate instituţiile care funcţionează. Acest proiect de lege are ca scop să schimbe managementul structurilor din sistem şi să pună politrucii portocalii în toate funcţiile din sistemul sanitar”, a spus Nicolăescu.

El a arătat că proiectul de lege trebuie să iasă vineri din Ministerul Sănătăţii pentru a intra în dezbatere publică şi că, dacă se respectă procedurile legislative în vigoare, acesta va ajunge în Parlament în jurul datei de 1 februarie 2012.

Liberalul a mai arătat că proiectul propune înfiinţarea unui „monstru”, respectiv ANCIS, care, condusă de Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu, va funcţiona ca „SRI medical” şi va controla veniturile publice din sănătate.

„În capitolul privind calitatea serviciilor medicale se propune înfiinţarea unui monstru – Agenţia Naţională de Calitate şi Informaţii Sanitare (ANCIS). Medicii cu care am vorbit, psihiatri, mi-au spus că acesta este un capitol psihiatric cu caracter paranoid. Şi se mai numeşte, dacă vreţi, dintr-o altă perspectivă, SRI-ul medical. Nici nu putea fi altfel având în vedere că cei doi iniţiatori ai proiectului de lege lucrează la Cotroceni”, a spus Nicolăescu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...