Azerty.ro: În 2014 prețul SSD-urilor a scăzut cu aproximativ 40% față de anul trecut

Piața de SSD-uri este într-o continuă schimbare: cererea începe să fie din ce în ce mai mare, procesul tehnologic și costurile de producție scad, iar aceste lucruri fac prețurile SSD-urilor cu aproximativ 40%  mai mici față de 2013. 
Economica.net - vin, 01 aug. 2014, 06:31
Azerty.ro:  În 2014 prețul SSD-urilor a scăzut cu aproximativ 40% față de anul trecut

Dispozitivele de stocare a informațiilor de tip SSD (Solid-state drive) oferă o serie de avantaje deloc de neglijat față de cele clasice: au o viteză mult mai mare de lucru,  nu au componente mecanice iar datorită acestui fapt au o durată de viață mai mare decât Hard Disk-urile, sunt rezistente la șocuri, au un consum redus, iar în plus nu se supraîncălzesc. Au avut din păcate un dezavantaj, până de curând: prețul destul de mare în comparație cu HDD-urile.

Cererea tot mai mare pentru aceste dispozitive performante dar și lansările de către marii producători a unor modele de calculatoare și laptopuri care includ în configurația lor standard dispozitive tip SSD, au determinat creșterea volumelor de producție, iar în 2014 piață de SSD-uri va crește cu aproximativ 50%.

Din punct de vedere al studiilor de piață întreprinse de diverse organizații încă de la apariția SSD-urilor și luându-ne după raportul preț-capacitate, SSD-urile erau în 2007 de aproximativ 120 de ori mai scumpe față de 2011, raportul reducându-se la 32:1. Așteptările pentru acest an sunt că SSD-urile să ajungă la un cost de sub 0.5 dolari per GB sau chiar mai puțin.

Exemple din cadrul magazinului online Azerty.ro:  în august 2013 SSD-ul Samsung 840 de 250 GB se vindea cu 799 RON, în prezent prețul acestuia a scăzut la 529 RON. Pentru un SSD Kingston V300 de 240 GB, prețul actual este de 399 RON, spre deosebire de 749 RON, prețul lui din 2013.

Pentru un SSD Samsung 840 de 120 GB,  prețul actual este de 299 RON vs. 459 RON – prețul de anul trecut. De asemenea, SSD-ul Kingston V300 de 120 GB este la prețul de 275 RON vs. 399 RON, preț din 2013.

“Scaderea prețurilor la toată gama de SSD-uri cu până la 40% față de 2013, precum și creșterea fiabilității și a performanțelor acestora au determinat o creștere semnificativă a cererii acestor produse și în cadrul magazinului www.azerty.ro. Un alt factor de creștere accelerată a vânzării de SSD-uri îl reprezintă migrarea upgrade-urilor clasice de hard disk-uri către aceste medii de stocare mult mai rapide” este de părere  managerul Azerty.ro –  Andrei Crăcea.

Piața de SSD-uri este momentan dominată de către Kingston, Samsung și Intel. Acești principali jucători pe piața dispozitivelor de stocare solide continuă să dezvolte, să îmbunătățească și să ducă vitezele și capacitățile SSD-urilor din ce în ce mai sus, competiția dintre ei inseamnand un singur lucru pentru consumatorul final: capacități mai mari, viteze mai bune și prețuri din ce în ce mai mici. 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...