1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Banca Mondială doreşte să dezvolte energia verde în ţările sărace

Banca Mondială (BM) a prezentat joi un plan vizând în special ajutorarea ţărilor sărace pentru a dota 150 milioane de locuinţe cu energie din surse regenerabile până în anul 2020, informează agenţia France Presse.

08 apr, 2016 | Agerpres

În cadrul acestui plan de acţiune, adoptat după acordul încheiat la conferinţa internaţională asupra climei COP 21 din decembrie 2015 de la Paris, instituţia îşi propune să finanţeze proiecte care ar urma să adauge 30 gigawaţi de energie verde producţiei mondiale de electricitate, precizează un comunicat al BM.

Banca intenţionează de asemenea să creeze un sistem de 'alertă preventivă' cu scopul de a detecta pericolele iminente ale schimbărilor climatice în ţările cu venituri mici.

Un număr de 40 de ţări în curs de dezvoltare primesc, de asemenea, fonduri pentru a face o agricultură mai prietenoasă cu mediul înconjurător, mai menţionează comunicatul.

'Noi acţionăm urgent pentru a ajuta ţările să realizeze tranziţia majoră spre creşterea surselor de energie regenerabilă şi pentru a reduce sursele de energie bazate pe carbon', a declarat preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim.

Pentru a finanţa acest plan, ramura Băncii Mondiale dedicată sectorului privat va creşte investiţiile pentru proiecte de mediu de la 2,2 miliarde de dolari la 3,5 miliarde de dolari pe an.

De asemenea, Banca Mondială intenţionează să mobilizeze 25 de miliarde de dolari în credite comerciale pentru finanţarea de proiecte bazate pe energia curată în următorii cinci ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO