1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Banca Mondială: Guvernul Românei trebuie să fie vigilent în contextul dificil din regiune

Guvernul român trebuie să fie vigilent, să îşi menţină poziţia în ceea ce priveşte reformele, şi să evite presiunile ce ar putea ameninţa eforturile de consolidare fiscală având în vedere situaţiile dificile cu care se confruntă regiunea chiar dacă ratele de creştere şi performanţă economică a României au în continuare valori extrem de pozitive, a declarat Cyril Muller, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, potrivit Agerpres.

15 ian, 2016 | Agerpres

Reprezentantul instituţiei financiare internaţionale s-a aflat pentru trei zile în România alături de noul Director de Operaţiuni numit pentru ţările Uniunii Europene, Arup Banerji, şi Directorul Executiv, Frank Heemskerk, ce reprezintă România în cadrul Comitetului Directorilor al Băncii Mondiale.

'Pe durata vizitei am purtat discuţii excelente cu privire la modul în care putem sprijini agenda şi vom lucra împreună în domeniul reformelor privind întreprinderile de stat, modernizarea sistemului de asistenţă socială şi cadastru, şi vom continua să ne concentrăm pe sănătate şi educaţie. Am fost impresionat în mod pozitiv de optimismul manifestat în România şi de pragmatismul noului Guvern', a arătat Cyril Muller într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit documentului citat, Banca Mondială a luat notă de situaţia economică pozitivă a României ce a înregistrat una dintre cele mai mari rate de creştere la nivelul UE în anul 2014 şi 2015, precum şi de eforturile depuse de autorităţi în ultimii ani ce au contribuit la consolidarea fiscală a ţării. Delegaţia BM a salutat intenţiile noului Guvern de a accelera reformele în domeniile cheie ale economiei, în special pe cele ce ţin de dezvoltarea unei administrări eficiente a sectorului public, accelerarea guvernanţei corporative la nivelul întreprinderilor de stat şi măsurile orientate către promovarea creşterii echilibrate în zonele rurale.

'Delegaţia a reconfirmat poziţia Băncii în calitate de partener în ceea ce priveşte agenda reformei structurale în România orientată către creştere economică continuă şi durabilă şi convergenţa la UE. Pe durata vizitei, cele două părţi au semnat Memorandumul de Înţelegere pentru a prelungi parteneriatul dintre Bancă şi România până în anul 2023', se precizează în comunicat.

Vizita vicepreşedintelui BM a inclus întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, prim-ministrul Dacian Cioloş, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, şi cu ambasadori şi reprezentanţi ai sectorului privat.

Banca Mondială a oferit asistenţă României pentru ca a realiza priorităţile naţionale încă din anul 1973, când a avut loc prima misiune economică la nivelul ţării. De atunci, Banca Mondială a furnizat 12,6 miliarde de dolari sub formă de împrumuturi, garanţii şi granturi pentru un spectru larg de sectoare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO