1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Banca Transilvania a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în valoare de 11 milioane euro, în 2014

Banca Transilvania (BT) a acordat IMM-urilor, în 2014, credite JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) în valoare de 11 milioane de euro, din care nouă milioane de euro au avut ca destinaţie investiţiile, iar două milioane de euro s-au îndreptat către capitalul de lucru şi extinderea afacerilor.

20 oct, 2014 | Agerpres

Parteneriatul dintre BT şi Fondul European de Investiţii (FEI), în cadrul iniţiativei JEREMIE, a fost anunţat la începutul anului 2014. Dobânda şi comisioanele reduse la jumătate în comparaţie cu nivelul pieţei, respectiv faptul că sunt necesare din partea clientului garanţii pentru doar 70% din valoarea împrumutului, sunt principalele beneficii pe care clienţii IMM ai Băncii Transilvania le au datorită acestui program, se arată într-un comunicat al BT remis Agerpres.


Valoarea medie a creditelor acordate IMM-urilor de Banca Transilvania, în cadrul acestui program, este de 230.000 euro. Un număr de 45 de IMM-uri, clienţi ai Băncii Transilvania, au beneficiat deja de împrumuturi JEREMIE. Programul este destinat IMM-urilor cu până la 250 de angajaţi, cu o cifră de afaceri de până la 50 milioane euro sau celor care au active de până la 43 milioane euro.


În România, programul JEREMIE este administrat de Fondul European de Investiţii şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial 'Creşterea Competitivităţii Economice', cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.


Fondul European de Investiţii este o instituţie deţinută în majoritate de Banca Europeană de Investiţii şi de Comisia Europeană. Misiunea sa este de a susţine IMM-urile, prin facilitarea accesului acestora la finanţare prin intermediul instituţiilor financiare bancare şi nebancare specializate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO