Banca Transilvania negociază achiziţia unei bănci din România

Banca Transilvania /BT/ este în discuţii pentru achiziţia unei bănci din România şi analizează şi alte oportunităţi de achiziţii, cum ar fi preluarea unui portofoliu, a declarat, luni, directorul general al BT, Omer Tetik.
Economica.net - lun, 12 mai 2014, 15:03
Banca Transilvania negociază achiziţia unei bănci din România

El a arătat că banca analizează oportunităţi de investiţii, dar obiectivul este creşterea organică şi nu va cumpăra o bancă pentru a-şi creşte numărul de clienţi, aflat în prezent la circa 1,8 milioane.

Reprezentanţii BT şi ai IFC – divizia de investiţii a Băncii Mondiale – au anunţat luni că Fondul de Capitalizare al IFC a acordat un împrumut de 40 de milioane de dolari BT pentru ca banca să-şi consolideze baza de capital, în vederea dezvoltării.

Omer Tetik a explicat că acest împrumut de 40 de milioane de dolari pentru consolidarea bazei de capital va permite băncii să dezvolte creditarea cu circa 250 de milioane de euro şi, de asemenea, nu va mai fi nevoie de o majorare de capital în cazul achiziţiei unei bănci.

BT, a treia bancă din România, după active, se axează pe IMM-uri şi are ca ţintă creşterea cu peste 10% a creditării pentru IMM-uri şi cu 15% a portofoliului de operaţiuni pentru IMM-uri.

Potrivit directorului general al băncii, se observă în piaţă o creştere importantă a cererii de credite din partea IMM-urilor, chiar dacă aceasta este încă redusă.

BT este cel mai mare client al IFC din România, a declarat reprezentantul rezident al IFC în România, Ana Maria Mihăescu, care a precizat că soldul finanţărilor active al IFC în România este de 670 milioane dolari.

Operaţiunea IFC de 40 de milioane de dolari pentru BT este a treia investiţie a Fondului de Capitalizare al IFC în regiune şi al 9-lea proiect IFC cu BT.

Relaţia IFC cu BT a început în 2004, când IFC a acordat BT un împrumut destinat creditelor ipotecare. România a devenit membră a IFC în 1990, iar investiţiile IFC în ţară totalizează 2,2 miliarde dolari.

 

Te-ar mai putea interesa și
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la valoarea de 51,6 puncte, situaţie care s-a datorat evoluţiei divergente ale......
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...