Banca Transilvania oferă 0,2848 lei/acţiune investitorilor care deţin restul de 0,85% din Bancpost

Banca Transilvania va iniţia o ofertă de achiziţionare a participaţiilor minoritare din Bancpost, iar oferta de preluare vizează achiziţionarea a peste 25,1 milioane acţiuni din capitalul social, ceea ce constituie 0,85325% din numărul total de acţiuni cu drept de vot, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - vin, 20 apr. 2018, 11:35
Banca Transilvania oferă 0,2848 lei/acţiune investitorilor care deţin restul de 0,85% din Bancpost

‘Banca Transilvania a semnat în data de 3 aprilie 2018 documentele de finalizare a tranzacţiei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,14675%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, reprezentând 2.922.016.846 acţiuni la o valoare de 178,67 milioane euro. Pe parcursul desfăşurării procesului de achiziţie, precum şi ulterior, Banca Transilvania a primit multiple solicitări din partea acţionarilor Bancpost privind posibila cesiune a acţiunilor

deţinute de către aceştia către instituţia de credit. Banca Transilvania a decis să ofere tuturor acţionarilor Bancpost oportunitatea de a încheia un acord de cesiune a acţiunilor cu BT’, se arată în document.

Banca Transilvania va oferi alternativa de a cumpăra acţiunile deţinute în prezent de către acţionari la Bancpost, la preţul de 0,2848 lei/acţiune (valoarea la care au fost achiziţionate acţiunile Bancpost de la Eurobank Group).

Oferta de preluare este valabila în perioada 25 aprilie 2018 – 29 iunie 2018. Aceasta nu este obligatorie, orice acţionar Bancpost putând opta pentru încheierea acordului de cesiune doar în măsura în care doreşte acest lucru.

În luna aprilie, Banca Transilvania a anunţat că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, cu aproximativ 178,67 milioane de euro. Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane de euro (77% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN – 6,79 milioane de euro (63% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă). În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 de milioane de euro pentru Bancpost.

‘Achiziţia Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania şi un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziţiei pe piaţă. Urmează un plan ambiţios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania – Bancpost. Suntem pregătiţi să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susţinerea antreprenorilor şi economiei româneşti’, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BT, Horia Ciorcilă.

BT precizează că l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct – Chief Operations Officer, să coordoneze integrarea în Grupul BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci – BT şi Bancpost. Leontin Toderici are peste 20 de ani de experienţă în banking, este doctor în informatică economică şi absolvent de EMBA.

Pentru operaţiuni, servicii şi consultanţă, clienţii Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN trebuie să se adreseze, în continuare, entităţilor respective.

Conturile clienţilor Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Cu peste 13% cotă de piaţă, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajaţi şi aproape 500 de sedii. Este prima instituţie bancară care a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piaţă, peste 1 milion de clienţi şi 147 de sedii.

Banca Transilvania colaborează cu A.T. Kearney Management Consulting pentru planificarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul BT. Pentru achiziţie, consultantul financiar unic pentru Banca Transilvania a fost Barclays Bank PLC, consultanţa juridică a fost asigurată de PeliFilip, iar consultanţa financiară pentru aspecte contabile şi de diligenţă, de Deloitte.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Grupurile Volkswagen, BMW și Daimler se află în vârful clasamentului inovațiilor din industria auto, în timp ce trei ...