Băsescu: După încetarea mandatului am sunat la cabinetul lui Kovesi pentru o lămurire privind permisul de port-armă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut, luni, la postul B1TV, că după încetarea mandatului a sunat la cabinetul şefului DNA, Codruţa Kovesi, pentru a cere numărul de telefon al procurorului care s-a ocupat de dosarul Flota, în ideea de a-l apela ''într-o chestiune'' legată de prelungirea permisului său de port-armă.
Economica.net - mar, 07 apr. 2015, 06:43
Băsescu: După încetarea mandatului am sunat la cabinetul lui Kovesi pentru o lămurire privind permisul de port-armă

‘Am sunat la cabinetul doamnei Kovesi şi am cerut secretarei numărul de telefon al unui procuror care a lucrat în dosarul Flota. Trebuia să-mi prelungesc autorizaţia de port-armă. De la Poliţie a venit că preşedintele are un dosar 22/P din.. de nu ştiu când. Era celebrul dosar Flota care rămăsese la Constanţa cu numele de înregistrare vechi, din care au fost de scoşi de sub urmărire penală cei o sută de incriminaţi. Iar actele nu au circulat corect, să spună actul lui Băsescu a fost disjuns în dosarul care avea alt număr, unde s-a dat neînceperea urmăririi penale şi a rămas prins acolo. Drept pentru care a apărut sesizarea să nu mi se elibereze permisul de port-armă, pentru că am un dosar penal în curs. Deci, atunci am sunat şi am vorbit cu secretara şi am cerut numărul de telefon al procurorului, care ştiam că a dat soluţia’, a explicat fostul preşedinte.

El a adăugat că l-a sunat pe procurorul respectiv, care i-a ”transmis paşii de urmat”, scrie Agerpres.

‘L-am întrebat ce am de făcut şi mi-a spus omul: domnu’ preşedinte, faceţi la noi o cerere, cererea o primim noi, comunicăm la Constanţa şi pe urmă ei o să comunice la ministerul de Interne pentru permisul de port-armă’, a detaliat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a dat amănuntele după e a fost întrebat dacă i-a sunat după ce şi-a terminat mandatul de preşedinte al României pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, sau pe Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ, pentru a le transmite nemulţumirile sale legate de ‘spectacolul arestărilor’ întreprinse în cazul mai multor persoane suspectate de fapte de corupţie.

‘Pot să vă spun că din silă nu-i sun, pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie şi fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac, vor să mai rămână cinci mandate în funcţie’, a adăugat Băsescu.

Totodată, întrebat dacă a fost dezamăgit de Kovesi, Coldea sau Stanciu, fostul preşedinte a replicat: ‘Le-am văzut şi alte feţe, (…) a doua zi după ce am terminat mandatul. Eu am avut o colaborare bună cu ei’.

Băsescu a mai spus că ‘niciodată’ nu a fost sunat de vreunul dintre cei trei, dar că el a lăsat un mesaj directorului adjunct al SRI, Florian Coldea. ‘Doar la Coldea am lăsat o dată mesaj să mă sune (…), pentru că am găsit la mine printre documente, nişte documente secrete care nu s-au predat, erau în arhiva mea. Şi am sunat şi i le-am trimis’, a arătat fostul preşedinte.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...