Băsescu: Luni lansăm raportul Comisiei prezidenţiale cu Strategia pentru agricultură până în 2030

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că luni va fi lansat raportul Comisiei prezidenţiale pentru agricultură, legat de Strategia în domeniu până în 2030, şi că vrea să pregătească bine momentul, aşa că l-a rugat pe preşedintele Senatului să meargă în locul său duminică la Zagreb.
Economica.net - sâm, 29 iun. 2013, 12:50
Băsescu: Luni lansăm raportul Comisiei prezidenţiale cu Strategia pentru agricultură până în 2030

Întrebat despre faptul că i-a cerut preşedintelui Senatului să îl reprezinte în Croaţia, Băsescu a spus: „L-am rugat să mă înlocuiască nu pentru că mă duc la vreo nuntă, dar pentru că am treabă. Luni vom lansa raportul Comisiei prezidenţiale cu Strategia pentru agricultură până în anul 2030. Şi e o muncă de aprope trei ani a peste 20 de oameni dedicaţi agriculturii şi vreau să pregătesc bine acest moment, pentru că vom lăsa în dezbatere publică timp de 30 de zile, după care va deveni definitivă”, a spus Băsescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta România duminică seară la ceremonia organizată la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, începând de la 1 iulie 2013.

„La ceremonia care va marca, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderării, sunt invitaţi să participe şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale UE şi din Balcani”, se arată într-un comunicat al Senatului remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

În aprilie 2013, preşedintele Băsescu a reactivat Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activităţii Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România. Comisia urmează să finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii până la data de 30 iunie 2013, când, potrivit, deciziei, îşi va înceta activitatea”, se arăta într-un comunicat din aprilie al Administraţiei prezidenţiale.

Comisia a fost înfiinţată de către Traian Băsescu în iulie 2009, fiind condusă atunci de către Dacian Cioloş, în prezent comisar european pentru Agricultură.

Potrivit deciziei de la acea vreme, misiunea comisiei, din care făceau parte cadre didactice, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din domeniu, ai staţiilor şi institutelor de cercetare, era elaborarerea a unei strategii în agricultură, similară celor elaborate de comisiile de la Cotroceni în domeniile educaţie sau sănătate.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL Roberta Anastase s-a căsătorit, vineri, la Ploieşti, cu omul de afaceri Victor Farca, iar cununia religioasă a celor doi va avea loc duminică la biserica de pe domeniul Ştirbey. Întrebat, sâmbătă, după întâlnirea cu reprezentanţii Mişcării Populare, dacă merge duminică la nunta Robertei Anastase, preşedintele Băsescu nu a dorit să răspundă.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...