Băsescu: Vom avea probleme la raportul pe MCV cu Guvernul şi cu Parlamentul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că în raportul MCV vor fi menţionate probleme în privinţa a două instituţii, Guvernul şi Parlamentul, şi că majoritatea politică ar trebui să corecteze rapid aceste probleme, dacă vrea să facă ceva pentru România.
Economica.net - mar, 12 nov. 2013, 06:32
Băsescu: Vom avea probleme la raportul pe MCV cu Guvernul şi cu Parlamentul

„Vom avea probleme pe raportul pentru justiţie, nu cu DNA-ul, cred că va fi bine evaluat, pozitiv, nu cu Înalta Curte, cred că va fi evaluat pozitiv, nu cu DIICOT, pentru că văd că au întărit consistent lupta împotriva traficului de droguri şi a clanurilor locale, dar vom avea probleme cu Guvernul şi cu Parlamentul”, a declarat şeful statului.

Potrivit şefului statului, problema pe MCV a Guvernului este că „reuşeşte să aibă doi miniştri, Fenechiu, pe care l-au ţinut până când a fost condamnat, şi pe Dragnea, care are dosarul trimis în instanţă”.

„Eu nu ştiu ce vor spune instanţele, dar când ai un ministru tirmis în judecată, până când se dă măcar prima sentinţă, îl retragi din Guvern”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele mai spus că Parlamentul are o problemă din perspectiva MCV prin refuzul de a-i pune la dispoziţia justiţiei pe foştii miniştri Dobre, Borbely şi Vosganian.

În plus, potrivit şefului statului, există un parlamentar care are o hotărâre definitivă de la Înalta Curte pentru incompatibilitate şi Parlamentul nu pune în aplicare hotărârtea judecătorească.

„Vom avea probleme la capitolul voinţă politică şi două instituţii, în mod cert, vor avea probleme, Parlamentul şi Guvernul”, a mai spus Traian Băsescu, precizând că nu este o „bârfă”, ci ştie cum se gândeşte la Bruxelles.

Şeful statului a mai spus că abordarea noii majorităţi este „incorectă” şi a precizat că, dacă vor să facă ceva pentru România, trebuie să corecteze rapid aceste lucruri.

Traian Băsescu a mai spus că „atacul la justiţie nu este în regulă”, fiind au alt aspect care va fi menţionat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...