1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

BCE a menţinut dobânzile nemodificate, dar a lansat o evaluare a strategiei sale politică monetară

Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat joi, în mod oficial, prima reevaluare a strategiei sale de după 2003, adică a instrumentelor şi a obiectivelor sale, a anunţat un purtător de cuvânt al instituţiei, transmite AFP.

23 ian, 2020 | Agerpres

"Consiliul guvernatorilor a decis să lanseze o evaluare a strategiei de politică monetară a BCE. Mai multe detalii privind sfera de aplicare şi calendarul evaluării vor fi publicate într-un comunicat de presă astăzi (joi, n.r.)", a precizat purtătorul de cuvânt.

Tot joi, Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv 0,50%.

"Consiliul guvernatorilor anticipează menţinerea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când va observa o convergenţă robustă a perspectivelor inflaţiei către un nivel inferior, dar suficient de apropiat de 2% în cadrul orizontului de proiecţie, precum şi reflectarea consecventă a acestei convergenţe în dinamica inflaţiei de bază", se arată într-un comunicat de presă al BCE.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor a decis joi că BCE va continua să efectueze achiziţii nete în cadrul programului de achiziţionare de active, într-un ritm lunar de 20 de miliarde euro. "Consiliul guvernatorilor anticipează derularea acestora atât timp cât va fi necesar în vederea consolidării impactului acomodativ al ratelor sale de politică monetară şi încetarea acestora puţin înainte de a iniţia majorarea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE", se arată în comunicatul de presă.

Preşedintele BCE, Christine Lagarde, va face comentarii asupra motivelor aflate la baza acestor decizii în cadrul unei conferinţe de presă organizate începând cu ora 13.30 GMT.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO