1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

BCE ar trebui să anunţe oprirea achiziţiilor de active - guvernatorul Băncii centrale a Olandei

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să spună în mod clar cum intenţionează să oprească, cât mai rapid posibil, actualul program de achiziţionare de active, care teoretic ar urma să se încheie în luna septembrie, a declarat duminică guvernatorul Băncii centrale a Olandei, Klaas Knot, transmite Reuters.

29 ian, 2018 | Agerpres

'Nu există absolut niciun motiv pentru a continua acest program. Cred că ar trebui să fim foarte clari cu privire la acest subiect', a declarat Klaas Knot într-o emisiune televizată.

Conform calendarului actual, BCE va continua să cumpere active până la finele lunii septembrie însă a lăsat deschisă opţiunea de a continua achiziţiile şi după această dată, dacă situaţia o va impune.

Joia trecută, cu ocazia primei reuniuni de politică monetară a BCE din acest an, preşedintele instituţiei Mario Draghi a declarat că aprecierea euro ar putea fi o sursă de incertitudine adăugând că recentele declaraţii ale responsabililor americani în favoarea unui dolar slab ar putea determina BCE să îşi revizuiască strategia.

Klaas Knot a apreciat că preşedintele BCE, Mario Draghi, nu vrea să avanseze în acest moment o dată clară la care ar urma să se încheie achiziţiile de active pentru a-şi păstra toate opţiunile disponibile şi a putea ţine sub control valoarea monedei euro. 'De aceea nu ne angajăm acum să comunicăm că acest lucru trebuie să fie făcut după septembrie. Dar cred că aceasta este direcţia în care ne îndreptăm iar acest sentiment este împărtăşit şi de alţi membri ai consiliului guvernatorilor', a spus Knot. Acesta a adăugat că achiziţiile de active ar deschide poarta unei posibile majorări de dobândă în 2019, însă cel mai probabil dobânzile vor creşte doar gradual şi lent în următorii ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO