1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

BCE, avertisment pentru Teodorovici: Nu am fost consultaţi în legătură cu taxa pe lăcomie. E un caz de nerespectare a obligației de consultare

Banca Centrală Europeană a avertizat Guvernul României că instituţia financiară ar fi trebuit consultată de cître Executivul român înainte de adoptarea și intrarea în vigoare a OUG 114/2018, conform unei scrisori trimise de BCE ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici, citat de Hotnews. Mai mult, ordonanţa nu a fost însoțit de nicio evaluare a impactului care să arate efectele impozitului asupra sectorului bancar.

13 feb, 2019 | Hotnews

”Banca Centrală Europeană ar fi trebuit consultată ”într-o etapă adecvată” care să permită autorității care inițiază proiectul legislativ să ia în considerare avizul BCE înainte de a lua o decizie cu privire la fond. BCE nu a fost consultată de Guvernul României înainte de adoptarea și intrarea în vigoare a OUG nr. 114/2018. Mai mult, OUG nr. 114/2018 nu a fost însoțit de nicio evaluare a impactului care să arate efectele impozitului asupra sectorului bancar”, se arată într-o scrisoare trimisă ministrului Eugen Teodorovici de către autoritatea europeană. ”În absența unei astfel de evaluări a impactului, riscul ca impozitul să aibă un impact semnificativ asupra stabilității sistemului bancar nu poate fi exclus. BCE consideră că această neconsultare este un caz de nerespectare de către autoritățile române a obligației de a consulta BCE cu privire la proiectul de legislație națională”, se mai arată în document. Citeşte articolul integral pe Hotnews.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO