1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Extern

BCE va avea la dispoziţie 130 de miliarde de euro pentru a-i reinvesti până la sfârşitul lui 2018

Banca Centrală Europeană (BCE) va avea la dispoziţie aproape 130 de miliarde de euro (150,6 miliarde de dolari) din obligaţiuni scadente pentru investiţii, ceea ce va stimula economia zonei euro, în momentul în care noile achiziţii de bonduri se vor reduce, arată datele publicate luni de BCE, transmite Reuters.

07 noi, 2017 | Agerpres

Cumpărând deja obligaţiuni de 2.200 miliarde de euro pentru a reduce costurile de împrumut, BCE a început să se concentreze pe noile achiziţii, apreciind că bilanţul său va ajuta la creşterea inflaţiei.

Luna trecută, joi, Banca Centrală Europeană a anunţat că va reduce la jumătate, din ianuarie 2018, volumul achiziţiilor lunare de active, de la 60 de miliarde de euro (50,7 miliarde de dolari) la 30 de miliarde de euro (35,3 miliarde de dolari), diminuând programul său de relaxare cantitativă (QE), pe fondul redresării economiei.

Analiştii se aşteaptă ca BCE să încheie aceste achiziţii la sfârşitul lui 2018.

Datele din octombrie arată că au fost realizate achiziţii în special din Franţa şi Italia şi mai puţin în Germania şi Portugalia.

Răscumpărările, publicate pentru prima dată luni, se vor situa în medie la 10,8 miliarde de euro în perioada noiembrie 2017-noiembrie 2018, sub aşteptările analiştilor, de 15 miliarde de euro, fiind estimate fluctuaţii lunare importante.

Nivelul de vârf al răscumpărărilor va fi atins în aprilie - 24,3 miliarde de euro - iar cel mai redus în august - două miliarde de euro, arată datele BCE.

Majoritatea răscumpărărilor - 101,5 miliarde de euro - va fi în programul de achiziţii din sectorul public, dominat de bondurile guvernamentale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO