BCR a început să închidă și să relocheze sucursale. Banca anunță că are trei direcții de dezvoltare pentru rețeaua teritorială

Unele sucursale BCR se închid și se relochează, altele se modifică și se transformă în agenții cashless, iar altele se transformă într-un nou concept de unitate bancară care oferă echipamente de ultimă generație și consiliere pentru clienți. Potrivit datelor băncii, peste 38% din sucursale sunt deja cashless. Oficialii BCR spun că cele trei direcții de dezvoltare a rețelei teritoriale a băncii sunt dictate și de o creștere de 40% a serviciilor și produselor achiziționate digital la BCR.
Gabriela Ţinteanu - Dum, 23 aug. 2020, 18:33
BCR a început să închidă și să relocheze sucursale. Banca anunță că are trei direcții de dezvoltare pentru rețeaua teritorială

Efortul băncilor de a-și digitaliza serviciile a început în urmă cu câțiva ani, atât din necesarul îndeplinirii cerințelor noi ale clienților familiarizați cu tehnologia, cât și din efortul de reducere a cheltuielilor pentru maximizarea profiturilor. Izbucnirea pandemiei Covid 19 a accelerat însă aceste procese. Multe bănci își regândesc astfel strategiile de dezvoltare a rețelei de sucursale bancare și de implementare cât mai rapidă a serviciilor online.

În cazul BCR, care a răspuns unor întrebări punctuale puse de ECONOMICA.NET, oficialii băncii au arătat că strategia băncii urmează trei direcții de dezvoltare a rețelei teritoriale de unități bancare. De exemplu,la sfârșitul săptămânii trecute, clienții BCR au fost anunțați că sucursala BCR Nicolae Caramfil se închide, iar operațiunile sunt relocate în unitatea deja existentă din Piața Montreal. Oficialii BCR au spus că „optimizarea rețelei de unități este o preocupare constantă si reprezintă un proces dinamic, în care corelăm permanent nevoile clienților și necesitățile de business”.

Birouri mobile virtuale și operațiuni autorizate telefonic

În acest context, BCR anunță că urmărește trei direcții de dezvoltare a rețelei. Prima dintre ele este „extinderea unui nou concept de unitate bancară în întreaga țară, un model care oferă un spațiu modern și echipamente de ultimă generație și care permite o altfel de relaționare mai bună cu clienții, mai aplicată, mai dedicată, pornind de la premise de consiliere și educație financiară”.

Cea de-a doua are în vedere dezvoltarea modelului de agenții cashless, care permite efectuarea unui număr semnificativ de operațiuni curente în zona de self banking. Acest lucru duce la îmbunătățirea timpului de așteptare și a celui alocat consilierii clienților. Potrivit informațiilor furnizate de BCR, la ora actuală, banca deține 164 de sucursale cashless ditr-un total de 428 de sucursale de toate felurile, la nivel național. Banca precizează că aceste agenții cashless nu sunt agenții fără personal, doar că în sucursalele respective nu se mai lucrează cu cash la ghișeu, fiind dotate cu multifuncționale.

Cea de-a treia direcție este aceea de a lucra permanent „la eficientizarea prezenței teritoriale, atât din punct de vedere demografic, cât și economic, prin consolidarea și relocarea anumitor unități, dar și prin creșterea numărului de echipe mobile care pot asigura solicitările clienților, fie persoane fizice, fie companii”, spun oficialii băncii.

Ei precizează că analizele efectuate de bancă arată că, azi, mai mult decât oricând, clienții au așteptări mari privind disponibilitatea băncii pe canale multiple, pe lângă cele tradiționale. „De aceea investim masiv in digital banking și în video-consiliere și am operaționalizat, de curând, chiar birouri mobile virtuale. În plus, am extins semnificativ capacitatea ContactCenterului nostru, prin deschiderea a încă 4 centre regionale și, în același timp, am mărit ponderea de operațiuni care pot fi autorizate telefonic”.

În 7 luni, tranzacțiile efectuate prin George s-au dublat, iar 30% din creditele de consum au fost aprobate online

Dealtfel, rezultatele obținute de bancă în primele șapte luni ale anului 2020 confirmă aceste direcții de dezvoltare: s-au dublat tranzacțiile efectuate prin platforma George; 30% din totalul creditelor de consum au fost acordate exclusiv digital. În plus, în anul acesta față de 2019 se observă per ansamblu o creștere de 40% a serviciilor și produselor achiziționate digital la BCR, ceea ce spune multe despre schimbarea opțiunilor în rândul clienților băncii.

De asemenea, oficialii BCR arată că, „în prezent, aproape toate operațiunile de daily banking, disponibile într-o sucursală BCR, se pot face în George: 100% online deschiderea de cont bancar și emitere de card, 100% online creditul de consum, precum și 100% online refinanțarea altor credite, asigurări, conturi de economii și depozite sau programe de cashback, cum este, mai nou, George Moneyback, cea mai nouă funcționalitate din George care oferă bani înapoi, ca reducere, clienților care folosesc plata cu cardul la peste 100 de magazine partenere”.

BCR spune că este singura bancă din România care a decis ca toate aceste fluxuri digitale să fie disponibile clienților și în sucursale, unde pot fi accesate asistat, în caz de nevoie.

Te-ar mai putea interesa și
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru o livră prima dată în ultimii zece ani, în contextul în care vremea nefavorabilă şi problemele din industria de......
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Prima moţiune de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de Partidul Social ...
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
Grupul danez LEGO și-a făcut publice astăzi rezultatele financiare și operaționale pentru primele șase luni ale anului, ...
Relații tensionate între Budapesta și Kiev, după ce Ungaria a încheiat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Relații tensionate între Budapesta și Kiev, după ce Ungaria a încheiat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat marţi pe ambasadorul Ungariei la Kiev, Istvan Iidyarto, pentru a-şi exprima ...