BCR a vândut 220 de kilograme de aur, în 2014

Banca Comercială Romană a vândut, în 2014, circa 220 de kg de aur, au anunţat, joi, reprezentanţi ai BCR, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - joi, 26 feb. 2015, 12:08
BCR a vândut 220 de kilograme de aur, în 2014

Aurul a fost vândut atât prin vânzări directe la ghişeele băncii, circa 30 kilograme de aur, cât şi pe zonele de mass affluent şi Private banking, unde au fost vândute circa 190 kilograme de aur, scrie Agerpres.

BCR a vândut clienţilor săi, de la deschidere serviciului până în prezent, peste 2,5 tone de aur.

Media celor mai importante tranzacţii realizate, ca volum, a fost şi de peste 40 kilograme de aur pe tranzacţie şi au fost efectuate de divizia de Private banking.

BCR oferă clienţilor, de la sfarşitul anului 2013, posibilitatea să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor sale, fără a mai fi nevoie de precomandă.

‘Clienţii cumpără monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunţi, aniversări). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele ‘KINEGRAM’ cu element de siguranţă gravat (disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame) şi care are ca design faimosul lipiţan al şcolii spaniole de călărie din Viena (poziţia călăreţului şi a calului se schimbă în funcţie de unghiul din care este privit lingoul). Acest lingou special este cumpărăt pentru a fi dăruit la ocazii speciale şi poate înlocui uşor o bijuterie’, a declarat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Aurul furnizat de către Monetăria statului austriac, o instituţie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume, este de cea mai bună calitate (puritate 999,9%).

BCR vinde lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de două grame, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3,11 grame) şi o uncie (31,10 grame) – Filarmonica.

‘Din datele pe care le avem reiese faptul că bărbaţii cumpără de aproape două ori mai mult aur decât femeile. In general, monedele sau lingourile mici sunt cumpărate de bărbaţi pentru a le dărui femeilor sau copiilor cu diferite ocazii. Din punct de vedere al alegerii monedelor sau lingourilor, clienţii au cumpărat un număr ceva mai mare de monezi decât lingouri, greutatea de aur cumpărat fiind mai mare pe zona lingourilor’, a adăugat Laura Hexan.

Serviciul de vânzare aur la ghişeele unităţilor BCR este disponibil în 15 unităţi din reţeaua băncii, răspândite pe tot cuprinsul ţării – Iaşi, Cluj Napoca, Braşov, Arad, Craiova, Botoşani, Mureş, Timişoara, Constanţa, Oradea, Piteşti, iar patru unităţi sunt situate în Bucureşti.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de 14,4 miliarde euro în administrare.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...