BCR scade la 5,25% dobânda fixă la creditele ipotecare în lei pentru produsul Casa Mea

Banca Comercială Română (BCR) reduce la 5,25% dobânzile pentru creditele ipotecare în lei, la produsul Casa Mea, începând din această săptămână.
Economica.net - mie, 11 mart. 2015, 08:43
BCR scade la 5,25% dobânda fixă la creditele ipotecare în lei pentru produsul Casa Mea

Astfel, pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei cu dobândă fixă pe primii 5 ani dobânda scade la 5,25% pe an, iar ulterior la 4,62% pe an (ROBOR 6M + 3%).

Pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei, cu dobândă fixă pe primii 10 ani, dobânda este de 5,95% pe an.

BCR reduce şi marja la dobânda variabilă la 3%, de la 3,95%, dobânda finală fiind de 4,62% (ROBOR 6M + 3%).

Banca nu percepe comision de analiză a dosarului.

Pentru clienţii care nu au cont de salariu/pensie la BCR, dobânda la creditele ipotecare este mai mare cu 0,2%.

‘BCR deţine acum o cincime din cota de piaţă a creditelor nou acordate şi vrem să consolidăm această poziţie. Pentru că vrem să ne protejăm clienţii împotriva riscului de dobândă pe perioade cât mai lungi de timp, le oferim dobânzi fixe atractive. De asemenea, am înţeles că, ţinând cont de perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de până la 30 ani, clienţii noştri au nevoie de predictibilitate pe o perioadă cât mai lungă de timp. De aceea, am introdus la începutul anului creditul cu dobândă fixă pe 10 ani care este unic pe piaţa din România. Efectul este îmbucurător pentru că peste 20% dintre clienţi optează pentru aceasta varianta’, a declarat Dana Demetrian, Vicepreşedinte Retail şi Private Banking BCR

BCR este prima bancă din România care a luat decizia ca, începând din luna octombrie 2012, să acorde credite numai în moneda în care clienţii realizează venitul.

Banca dă un exemplu de calcul valabil în luna martie 2015 pentru clienţii care încasează salariul la BCR, pentru un credit Casa Mea în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani.

Dobânda Anuală Efectivă este de 5,64%, la o dobândă fixă pe 10 ani de 5,95% şi ulterior variabilă, 4,62% pe an (ROBOR 6M + 3%) şi fără comision de analiză şi cost de evaluare a apartamentului de 370 lei. Valoarea valoare totală plătibilă este de 319.983,62 lei, iar costul total al creditului este de 159.983,62 lei.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de 14,4 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Noul Chat GPT-4o, semnal important în piață pentru investitori. De ce aceștia nu trebuie să rămână în urmă?
Noul Chat GPT-4o, semnal important în piață pentru investitori. De ce aceștia nu trebuie să rămână în urmă?
După ce OpenAI a prezentat cel mai recent model al său, Chat GPT-4o, care pare a fi unul ce schimbă regulile jocului în materie de inteligență artificială, semnalele privind dezvoltarea......
DAN AIR lansează din această iarnă zboruri directe din Bacău către Paris și Dortmund
DAN AIR lansează din această iarnă zboruri directe din Bacău către Paris și Dortmund
Oeratorul aerian DAN AIR a anunțat astăzi că a lansat oficial orarul de iarnă al zborurilor sale în care a introdus ...
Până la 2 trilioane de dolari sunt spălați anual la nivel global. Stadiul acțiunilor de prevenire, detectare și limitare a criminalității financiare la nivel internațional. Care sunt riscurile emergente?
Până la 2 trilioane de dolari sunt spălați anual la nivel global. Stadiul acțiunilor de prevenire, detectare și limitare ...
Crizele recente au produs schimbări profunde în toate aspectele mediului de afaceri, iar nevoia de viteză și flexibilitate ...
Promisiuni verzi, realități gri. Noile reglementări ESMA pentru evitarea dezinformării ecologice
Promisiuni verzi, realități gri. Noile reglementări ESMA pentru evitarea dezinformării ecologice
Câte fonduri de investiții autodenumite “sustenabile” sunt, de fapt, “greenwashing”? Autoritatea Europeană pentru ...