1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

UPDATE BCR scoate la vânzare celebrul sediu de la Universitate, pe care așteaptă peste 20 milioane euro

BCR a pus la vânzare Palatul Societăţii de Asigurări „Generala“, clădire construită în 1906. Surse din piață susțin că imobilul, evaluat la circa 20 de milioane de euro, ar putea fi transformat în hotel, iar banca așteaptă un preț de vânzare de peste 20 de milioane de euro.

11 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Mișcarea celor de la BCR vine în condițiile în care cele mai multe bănci au renunțat la sediile istorice și s-au relocat în clădiri moderne de birouri.

BCR, de altfel, s-a relocat în The Bridge, clădirea cumpărată anul trecut de Dragoș și Adrian Pavăl de la Forte Partners cu 200 de milioane de euro.

Potrivit consultantului imobiliar JLL, care intermediază tranzacția, clădirile din centru au devenit interesante pentru dezvoltatorii imobiliari care reconvertesc imobile vechi și le trasformă fie în hoteluri, fie în sedii de birouri, printre ele fiind Metropolis Center, George Enescu Office Building, Aviatorilor 8, Bratianu Business Center, Palatul Universul sau The Ark.

Mai mult, zona centrală a devenit interesantă pentru hotelieri, cum ar fi lituanienii de la Apex Alliance care au deschis primul Hilton Garden Inn din România în Centrul Vechi în 2017. În apropiere, aceeași Apex Alliance dezvoltă viitorul Autograph by Marriott, cu un total de 214 camere. 

De altfel, banca are la vânzare mai multe proprietăți pe le deține, precum parcul rezidențial Silver Mountain Resort, situat in Poiana Brasov, și format din 4 cladiri de apartamente cu 1 pana la 7 camere, mai multe clădiri de birouri vechi din diferite orașe ale țării, trei hoteluri dintre care două, evaluate la 7 și 8 milioane euro sunt în Brașov și Poiana Brașov, și mai multe spații comerciale și industriale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO