BCR va putea integra în „George” și conturile utilizatorilor de la alte bănci, la fel ca în Austria

La o lună de la lansarea oficială în România, platforma digitală Geroge are deja peste 100.000 de utilzatori şi în fiecare zi 3.000 de oameni descarcă şi folosesc platforma, a declarat Cristian Mustaţă, şef departament strategie digitală din cadrul BCR în cadrul unei întâlniri cu creatorii lui George, primul banking inteligent lansat pe plan local. Utilizatorii au apreciat funcţia de auto-completare a lui George, care recunoaște ce cauți dupăcâteva apăsări de taste, iar din primul trimestru al anului viitor, clienții BCR vor putea efectua din George plăţi direct cu telefonul. 
Economica.net - joi, 29 nov. 2018, 14:22
BCR va putea integra în

Noua platormă digitală lansată de grupul Erste şi pe piaţa din România a atras într-o lună de la lansare 100.000 de utilizatori, au anunţat oficiali ai băncii. Pe viitor, noua platformă va putea integra şi conturile utilizatorilor de la alte bănci.  

„Mi-ar plăcea să văd că cei care nu au cont la BCR folosesc platforma dezvoltată de noi. Aceasta va fi dovada că a meritat toată munca depusă în crearea unei experiențe în jurul lui George. De aceea abia așteptăm când directiva PSD2 va intra în vigoare. Atunci vom putea să integrăm în George și conturile pe care utilizatorii le au la alte bănci. În Austria se întâmplă deja asta. În acest moment îți poți gestiona prin George și conturile deschise la celelalte bănci”, a declarat Maurizio Poletto (foto), creative manager şi managing director George Labs, hubul de inovație digitală al Erste Group. 

La proiectarea George în hubul de inovaţie de la Viena au participat şi 10-12 tineri IT-işit români. 

„Am început să lucrăm la George în 2012 și pentru că am vrut să facem ceva diferit una dintre condiții, pe lângă mâna liberă în alegerea oamenilor și finanțarea, a fost să ni se dea posibilitatea de a lucra la dezvoltarea produsului timp de trei ani fără interferențe din partea băncii. În 2015, George a fost lansat cu succes în Austria”, a mai spus Poletto. 

Platforma digitală a fost lansată până acum pe patru din cele șapte piețe unde Grupul este prezent: Austria, Republica Cehă, Slovacia și România. Următoarele pe listă sunt Croația și Ungaria. 

În hubul de la Viena se lucrează deja la o interfață cu ajutorul căreia George să interacționeze cu Alexa, asistentul virtual dezvoltat de Amazon, spune Isabella Frey, group owner George App, George Labs.

Cum funcţionează „George”

Până în prezent, BCR a testat întregul proces şi sunt câțiva pași care trebuie parcurși pentru a putea utiliza platforma digitală George. 

„În primul rând clientul trebuie să-și scaneze buletinul, ulterior utilizatorul este rugat să-și facă un fotografie de tip selfie. Sistemul face o comparație între poza de pe buletin și selfie. Dacă sistemul spune că totul e ok, clientul își alege cardul și specifică care este locația unde să-i fie trimis acesta. Următorul pas este o discuție video cu un specialist BCR care verifică identitatea clientului. Urmează apoi generarea electronică a contractului, care va fi semnat și de client și de reprezentantul BCR prin semnătură calificată. Atunci începe procesul de generare a contului, clientul primește credențialele și acces în platformă, cardul urmând să-i fie trimis prin Poștă”, a explicat Cristian Mustaţă, şef departament strategie digitală din cadrul BCR.

Prinre beneficiile pachetul George se numără şi comision 0 la retragerile de la orice bancomat din țară sau  străinătate. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...