Bentley a avut cel mai bun trimestru din istoria companiei

Bentley Motors a anunțat rezultate financiare record pentru primul trimestru al anului 2022. Noul Flying Spur Hybrid a devenit cel mai eficient Bentley din istorie.
Robert Stan - Dum, 08 mai 2022, 15:17
Bentley a avut cel mai bun trimestru din istoria companiei

Cifrele încurajatoare dezvăluie o performanță importantă a mărcii britanice de lux în primul trimestru, cu profit operațional în creștere cu 162%, până la 170 de milioane de euro, echivalând cu al doilea cel mai mare profit anual realizat vreodată de companie.

Anunțul urmează anului financiar record 2021, când profitul anual a crescut la 389 de milioane de euro – mai mult decât dublu față de cel mai bun nivel anterior al companiei, de 170 de milioane de euro, obținut în 2014. Veniturile și rentabilitatea vânzărilor au atins, de asemenea, niveluri record în primele trei luni ale anului 2022, ajungând la 813 milioane de euro și, respectiv, la 21%. Și, în ciuda performanței vânzărilor, care s-au redus ușor din cauza evenimentelor globale, a existat o creștere constantă a interesului clienților pentru noile modele, rezultând comenzi la niveluri record.

Cele mai recente cifre susțin, de asemenea, strategia de perspectivă a Bentley Beyond100, care își propune să reinventeze întreaga gamă de produse pentru a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Această inițiativă ambițioasă a fost susținută de un program de investiții pe zece ani la fabrica de pe Pyms Lane – suma de 3 miliarde de euro reprezintă cel mai mare program de transformare din istoria Bentley.

În primul trimestru al anului 2022, veniturile pe unitate au crescut de la 184.000 euro la 212.000 euro, cu un interes semnificativ pentru derivatele Mulliner și Speed, în special în Europa, unde vânzările totale au crescut cu 38%. La nivel global, vânzările Continental GT au crescut cu zece la sută, cu performanțe puternice în regiunea Asia Pacific și în special pe piața de origine a mărcii din Regatul Unit.

„În ciuda unui mediu global provocator, am început 2022 ducând mai departe performanțele din 2021, cu un alt set solid de cifre financiare. Acest lucru a fost determinat de o creștere puternică a veniturilor, datorată noului nostru portofoliu de modele proaspăt și interesant, de o creștere semnificativă a cererii pentru programul de personalizare Bentley și de o creștere puternică a vânzărilor noilor noastre produse hibridizate. Efectul combinat al acestor venituri, împreună cu un model de afaceri restructurat, ne-a permis să oferim profituri competitive ale vânzărilor și investițiilor. Aceste rezultate demonstrează puterea intrinsecă a mărcii noastre și confirmă succesul continuu al strategiei noastre Beyond100. De asemenea, ele ne dau încredere în anii de transformare care urmează,” a declarat Adrian Hallmark, președinte și CEO al Bentley Motors.

Noul Flying Spur Hybrid, cel mai eficient Bentley din istorie

Al doilea Grand Tourer electrificat din gama de modele a companiei britanice, Flying Spur Hybrid, a fost certificat drept cel mai eficient și mai economic Bentley de până acum. Vehiculul înregistrează o valoare medie de emisii de CO2 de doar 75 g/km.

Prin certificarea Flying Spur Hybrid ia naștere prima gamă hibridă Bentley, subliniind angajamentul producătorului de a deveni o organizație complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și cea mai importantă companie de mobilitate de lux durabilă din lume. Flying Spur Hybrid este acum disponibil pentru comandă în Marea Britanie și Europa, alte piețe urmând în curând.

Până în 2024, toată gama de modele Bentley va fi disponibilă cu o opțiune hibridă, înainte de lansarea primului Bentley Battery Electric Vehicle (BEV) în 2025, compania urmând să aibă un portofoliu de modele exclusiv BEV până în 2030.

Flying Spur demonstrează că hibridizarea nu compromite luxul sau performanța. Cu o combinație imperceptibilă între motorul cu ardere internă și motorul electric, liniștea rafinată este oferită indiferent de modul sau stilul de condus.

Combinația dintre un motor extrem de eficient și un E-Motor de ultimă generație oferă aceeași flexibilitate și caracter practic asociate cu propulsoarele W12 și V8 oferite în gamă, realizând o experiență receptivă, captivantă și extrem de rafinată.
Noul grup propulsor combină un motor V6 pe benzină de 2,9 litri cu un motor electric de ultimă generație, oferind un total de 544 CP și 750 Nm de cuplu – un plus de 95 CP în comparație cu Bentayga Hybrid. Noul Flying Spur devine astfel cel mai eficient Bentley, având capacitatea de a parcurge peste 800 km atunci când este alimentat complet.

Cu rezerve mari de putere, cuplu superior și reacție rapidă a accelerației, cel mai recent model hibrid aproape că nu cedează în fața Flying Spur V8, depășind 100 km/h de pe loc în 4,3 secunde. Noul sistem de propulsie realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil, oferind, în același timp, caracterul autentic Bentley de performanță rafinată, fără efort.

Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de 18,0 kWh (putere utilă) și poate fi încărcat la 100% în doar două ore și jumătate (în funcție de echipamentele disponibile în diversele regiuni). Electronica de putere convertește energia stocată în bateria de înaltă tensiune pentru a alimenta motorul electric sau pentru a deservi infrastructura electrică de 12 volți a vehiculului.

Te-ar mai putea interesa și
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul hipermarket Carrefour din zonă este situat în incinta Argeș Mall,......
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...
McDonald’s deschide un nou restaurant la Pitești, în care a investit peste 4 milioane de lei
McDonald’s deschide un nou restaurant la Pitești, în care a investit peste 4 milioane de lei
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, marchează o nouă etapă în ...