Biden afirmă că i-a spus clar lui Netanyahu că ocuparea Gazei ar fi o „mare greşeală”

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că i-a spus clar premierului israelian Benjamin Netanyahu că soluţia cu două state este singurul răspuns pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian şi că ocuparea Fâşiei Gaza ar fi 'o mare greşeală', transmite Reuters.
AGERPRES - joi, 16 nov. 2023, 09:55
Biden afirmă că i-a spus clar lui Netanyahu că ocuparea Gazei ar fi o

Biden a afirmat că i-a spus lui Netanyahu că nu crede că războiul se va încheia până când nu se va ajunge la o soluţie cu două state.

‘Am spus clar Israelului că cred că este o mare greşeală ca ei să ocupe Gaza’, a declarat Biden.

El le-a mai spus reporterilor că face tot ceea ce îi stă în putere pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza, dar că aceasta nu înseamnă trimiterea armatei americane.

Într-o declaraţie anterioară în această săptămână, preşedintele afirmase că mesajul său pentru ostatici este ‘Rezistaţi, venim’, ridicând întrebări cu privire la ce a vrut să spună.

Rugat să îşi clarifice comentariul, Biden a declarat miercuri într-o conferinţă de presă: ‘Ceea ce am vrut să spun este că fac tot ceea ce îmi stă în putere să vă scot de acolo. Venim să vă ajutăm, să vă scoatem de acolo. Nu vreau să spun trimiterea armatei acolo. Nu vorbesc despre armată’.

Preşedintele a mai spus că lucrează constant la rezolvarea acestei probleme şi că nu se va opri până când nu vor fi eliberaţi toţi ostaticii, printre care se numără un copil de 3 ani cu cetăţenie americană.

Emiratul Qatar, pe teritoriul căruia Hamas are un birou politic, conduce o mediere între gruparea islamistă palestiniană şi oficiali israelieni pentru eliberarea celor peste 240 de ostatici.

Biden a spus însă că ‘nu este realist’ să se aştepte de la Israel să înceteze acţiunile militare, având în vedere ameninţările unor responsabili ai Hamas că intenţionează să atace din nou acest stat.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...