Biden apreciază că acţiunile militare ale Israelului în Fâşia Gaza sunt „excesive”

Preşedintele Statelor Unite Joe Biden şi-a înăsprit tonul faţă de Israel şi a descris lupta împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas în războiul din Gaza ca fiind disproporţionată, relatează vineri agenţia DPA.
AGERPRES - vin, 09 feb. 2024, 10:58
Biden apreciază că acţiunile militare ale Israelului în Fâşia Gaza sunt

„Sunt de părere, după cum ştiţi, că răspunsul în Gaza, în Fâşia Gaza, este excesiv”, a declarat Biden la Casa Albă, joi seară.

Sunt mulţi oameni nevinovaţi care mor de foame, în nevoie sau chiar pe moarte. Acest lucru trebuie să înceteze”, a insistat Biden.

În timpul apariţiei sale în faţa reporterilor, preşedintelui democrat i s-a adresat o întrebare despre criza din Orientul Mijlociu.

Secretarul de stat american Antony Blinken a adoptat de asemenea un ton clar în timpul unei vizite în Israel miercuri, îndemnând conducerea israeliană să facă mai mult pentru a proteja civilii în războiul din Gaza.

Dezumanizarea pe care a experimentat-o Israelul în timpul masacrului comis de Hamas în octombrie 2023, care a făcut cel puţin 1.200 de morţi, „nu îi poate da dreptul” Israelului să-i dezumanizeze pe alţii, a declarat Blinken la Tel Aviv.

Sacrificiile zilnice pe care operaţiunile militare le produc în rândul populaţiei civile nevinovate sunt „în continuare prea ridicate”, potrivit lui Blinken.

El i-a transmis acest lucru inclusiv prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu şi altor membri ai guvernului în timpul discuţiilor sale cu aceştia.

SUA îndeamnă Israelul de ceva vreme să protejeze mai bine civilii şi să ofere mai mult ajutor populaţiei din Gaza. Cu toate acestea, ultimele declaraţii ale guvernului Statelor Unite indică o enervare în creştere faţă de acţiunile neglijente ale conducerii israeliene, notează DPA.

Aproape 28.000 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul războiului, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Numărul ridicat de victime civile în războiul din Gaza şi catastrofa umanitară pentru populaţia civilă palestiniană ca rezultat direct al conflictului au declanşat critici internaţionale aspre faţă de acţiunile Israelului, remarcă DPA.

Te-ar mai putea interesa și
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în opt intervale orare iar într-unul dintre ele a coborât până la cel mai......
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...