Bitcoin scade, iar investitorii își îndreaptă atenția spre o altă alternativă (P)

Bitcoin a înregistrat un declin simțitor pe 11 decembrie cu 7,5 %, astfel că valoarea este estimată la 40.640 de dolari. Motivul acestei scăderi fiind cauzată de supracumpărarea investitorilor și vinderii activelor.
Ion Dobreanu - mie, 13 dec. 2023, 18:29
Bitcoin scade, iar investitorii își îndreaptă atenția spre o altă alternativă (P)

Încrederea prea mare a investitorilor în Bitcoin, dar și dorința de avansare a monedei virtuale a dus la condiții de supracumpărare și la faptul că minerii Bitcoin au decis să vândă o parte din activele lor. De asemenea, piața a fost puternic afectată de un val masiv de lichidări, aproximativ 380 de milioane de dolari au fost lichidați în mai puțin de 24 de ore.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Efectul creșterii RSI-ului și condițiile de supracumpărare

Parcursul recent al Bitcoin demonstrează încă odată instabilitatea pieței criptomonedelor. După 2 luni de avansare a valorii monedei, Bitcoin a cunoscut o decădere. La începutul zilei de 11 decembrie, BTC s-a prăbușit, ajungând peste noapte la 41.649 de dolari, înainte de a se stabiliza puțin peste 42.000 de dolari.

Această cădere duce la o lichidare semnificativă din cauza efectului de levier pe o piață supracumpărată. În special, din 5 decembrie, indicele zilnic de rezistență relativă (RSI) al Bitcoinului s-a menținut peste 70, ceea ce semnifică o supraevaluare a criptomonedei. Presiunea de vânzare cauzată de RSI poate copleși cumpărătorii interesați și poate duce la scăderea prețului.

Lichidările masive accelerează căderea monedei Bitcoin

În urma scăderii prețului Bitcoinului apar și lichidările masive de pe piața derivatelor unde au fost lichidate poziții în valoare de 387 de milioane de dolari. Pozițiile scurte de vânzări sunt în valoare de numai 47,8 milioane de dolari, prin urmare acest dezechilibru a determinat sentimentul de depreciere și de faptul că pozițiile de vânzare pe termen lung au fost forțate să se vândă.

Atunci când se lichidează un număr mai mare de poziții lungi de vânzare se declanșează o vânzare bruscă a unei cantități mari de active, ceea ce poate provoca reacții în lanț, lucru care s-a și întâmplat.

Minerii Bitcoin caută soluții de salvare a profiturilor înainte de înjumătățirea din 2024

Scăderea bruscă a rezervelor Bitcoin denotă și cauzele posibile ale declinului de pe 11 decembrie. Vânzarea unei părți din rezervele lor oferă minerilor capitalul necesar pentru investițiile în echipamente și resurse, dar și poate stimula activitățile de vânzare.

Atunci când minerii Bitcoin au vândut profiturile de criptomonede, piața a înregistrat o creștere a volumului de tranzacționare la bursele crypto. Această ascensiune poate fi atribuită comercianților care au un rol major și care au cumpărat Bitcoin s-au vândut.

Minerii caută soluții să-și asigure profiturile înaintea evenimentului de înjumătățire a monedei Bitcoin din 2024. Situație este cu atât mai presantă cu cât concurența se intensifică, după cum o demonstrează creșterea ratelor de hash. Fiind la un pas distanță de eveniment, minerii Bitcoin vor adopta cel mai probabil strategiile menite să le consolideze rezervele de numerar.

Recompensele tot mai mari ale Bitcoin deținute de mineri la burse sugerează tendința de cădere a valorii și o posibilă creștere a presiunii de vânzare. Fiind afectat prețul, volatilitatea și volumul de tranzacționare. Așa că, strategiile minerilor pot avea un impact semnificativ asupra ofertei și cererii de Bitcoin, influențând direct prețul de piață al acestuia.

Bitcoin în proces de salvare

În ciuda declinului recent, la nivel tehnic, prețul Bitcoin pare să înregistreze o tendință generală de consolidare, formând un model de tip fanion ascendent, cunoscut pentru a indica o continuare a creșterii după o perioadă de stabilizare.

În prezent, valoarea de 41.982 de dolari acționează ca un nivel de rezistență pentru Bitcoin. Dacă valoarea lui depășește pragul actual, acest lucru ar putea declanșa o presiune de cumpărare suplimentară și ar putea iniția o mișcare ascendentă spre 50.000 de dolari. În mod similar, nivelul de 40.000 de dolari acționează ca un nivel de suport, oferind o potențială amortizare împotriva unei mișcări descendente.

Cu toate acestea, în cazul în care SEC refuză aprobarea ETF-urilor Bitcoin, progresul monedei poate fi în pericol. Bitcoin ar putea cădea sub 40.000 de dolari și să ajungă la o medie mobilă exponențială de 50 de zile (37.480 de dolari). În cazul în care prețul scade sub EMA s-ar putea ajunge la noi declinuri.

Bitcoin Minetrix avansează pe zi ce trece

Bitcoin Minetrix este un nou proiect crypto care promite democratizarea mineritului Bitcoin prin modelul „Stake-to-Mine”. Token-ul său BTCMTX se află acum în pre-vânzare, unde investitorii interesați au posibilitatea să-l achiziționeze la un preț avantajos, folosind ETH, USDT sau un card de credit.

Prin modelul său inovator de miză, utilizatorii își mizează token-urile BTCMTX pentru a câștiga „credite miniere”. Partea bună este că investitorii nu au nevoie de anumite cunoștințe tehnice, această activitate fiind disponibilă pentru orice nivel de experiență.

Bitcoin Minetrix a fost audiat de Consult după ce a reușit să adune peste 5 milioane de dolari în etapa de pre-vânzare, acesta fiind încă un motiv în plus pentru care investitorii sunt interesați de această nouă alternativă. Puteți afla mai multe detalii despre tot ce oferă proiectul și utilitatea token-ului în cartea albă de pe site-ul oficial.

În prezent, prețul unui token este de 0,0121 dolari, dar acesta urmează să crească înainte de a ajunge la a 13-a etapă a pre-vânzării. Orice doritor poate achiziționa BTCMTX la prețuri reduse și poate obține profituri semnificative, în cazul în care proiectul va exploda în viitor.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...