Blue Air vrea să se listeze la Bursa de la Londra prin preluare inversă

Într-un context economic marcat de pandemie și care a afectat puternic industria aviatică, compania românească Blue Air vizează listarea la Bursa de la Londra prin preluare inversă.
Andrada Ghira - mar, 06 iul. 2021, 17:24
Blue Air vrea să se listeze la Bursa de la Londra prin preluare inversă

Ridgecrest, o companie din Marea Britanie, a anunțat că a încheiat o scrisoare de intenție neangajantă cu Cristian Rada, pentru a cumpăra compania sa, Airline Invest și subsidiarele deținute de acesta, Blue Air Aviation și Blue Air Technic.

Preluarea inversă presupune emiterea către Cristian Rada și fratele acestuia a unui număr de 9,022,495,560 de noi acțiuni în compania Ridgecrest, reprezentând 95% din actualul capital social.  La finalizare, numele Ridgecrest se va schimba în Blue Air Group.

Procedeul de preluare inversă reprezintă achiziția unei companii private de către o companie publică existentă, astfel încât compania privată să poată ocoli procesul lung și complex de a se lista la Bursă. Ridgecrest este o companie listată pe piața secundară (AIM) a Bursei de la Londra, unde sunt tranzacționate acțiunile companiilor mai mici și riscante, potrivit Investopedia. La 1 iulie, Ridgecrest avea lichidități de 1,9 milioane de lire sterline.

Procesul de preluare inversă „rămâne supus anumitor aspecte, inclusiv acela de a finaliza o strângere de fonduri care urmează să fie întreprinsă de Blue Air”, se mai arată în anunțul emis de către Ridgecrest.

În anunț se mai precizează faptul că această tranzacție propuse se află în stadiu incipient și că nu există nicio garanție că va fi finalizată.

În luna aprilie a acestui an, Oana Petrescu, CEO Blue Air a reluat ideea listării companiei la Bursele de la București și Londra.

“Planul nostru este ca prima listare pe bursă să o facem cu aceste obligaţiuni, urmând ca într-un timeline de 2-3 ani – depinde de piaţă şi de cât de rapid o să trecem prin procedurile premergătoare ale Bursei de la Londra – să ne listăm la Londra. Noi, practic, în 2019 am şi absolvit programul Elite, al London Stock Exchange, care pregăteşte companiile mici şi mijlocii pentru listare. Deci, noi am absolvit acest program şi acum planul era să demarăm toate procedurile de transparenţă şi de raportare şi de ce trebuie făcut, dar pandemia ne-a ţinut în loc, avem 2 ani de amânare”, a declarat Oana Petrescu, potrivit Agerpres.

Blue Air a fost fondată în 2004 și a fost profitabilă înainte de pandemia de COVID, cu un profit înainte de taxe de 6,75 milioane de euro pentru anul financiar încheiat la 30 septembrie 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...