1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Bogdan Chiriţoiu: Ne vedem de treabă. O schimbare majoră la Consiliul Concurenţei trebuie convenită cu Comisia Europeană

O schimbare majoră la Consiliul Concurenţei trebuie convenită cu Comisia Europeană,a declarat Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei, răspunzând la o iniţiativă legislativă aflată în Parlament care ar permite înlăturarea lui de la conducerea instituţiei. Zvonurile sunt că postul ar fi dorit de fostul premier Mihai Tudose.

30 ian, 2018 | ECONOMICA.net

"Noi ne vedem de treabă aici. Schimbări de legislaţie, evident că se pot face. În ficare an se fac modificări la Legea Concurenţei, ajustări.

Dar dacă vorbim de modificări mari, trebuie făcute cu atenţie, trebuie consultată Comisia Europeană. De asemenea, proiectul din Parlament a primit aviz negativ din partea Guvernului. Avem două mandate libere la Consiliu", a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Mihai Tudose se pregătea pentru funcţia de președinte alConsiliului Concurenței, după demisia din fruntea Guvernului, anunța România TV săptămâna trecută. Apoi, Tudose a infirmat zvonul.

În acelaşi timp, un proiect de lege pentru modificarea legii concurenţei aşteaptă avizul CES pentru a intra în dezbatere la Camera Deputaţilor. Principalele modificări: Colegiul Consultativ dispare, iar boardul Consiliului Concurenţei este propus de Parlament.

După scandalul cu preţul ouălor de la sfârşitul lunii septembrie, când Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a supărat partidul de guvernământ pentru că „scăpase de sub control" preţurile alimentare, un grup de 60 de deputaţi PSD au iniţiat un proiect de modificare a legii 21, în baza căreia funcţionează Consiliul Concurenţei.

ECONOMICA.NET a scris pe larg despre acest subiect.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO