Bolt lansează serviciul de car-sharing Bolt Drive

 Bolt, platformă europeană de mobilitate, lansează serviciul de car-sharing, Bolt Drive, care permite utilizatorilor să închirieze o maşină pentru perioade scurte de timp, folosind aplicaţia Bolt, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.
AGERPRES - mar, 04 mai 2021, 14:06
Bolt lansează serviciul de car-sharing Bolt Drive

„Anul acesta, compania va investi 20 de milioane de euro în lansarea Bolt Drive în Europa şi va începe printr-un proiect pilot care se va desfăşura pe piaţa internă, în Estonia”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, Bolt este prima platformă de mobilitate din Europa care oferă servicii de car-sharing, ride-hailing şi micromobilitate cu scutere şi biciclete electrice, toate printr-o singură aplicaţie.

„Permiţând utilizatorilor să închirieze rapid şi convenabil o maşină prin simpla atingere a unui buton, Bolt îi ajută să fie mai puţin dependenţi de maşinile personale şi încurajează, astfel, utilizarea unor moduri de transport alternative pentru călătoriile pe distanţe scurte”, se mai spune în comunicat.

Markus Villig, CEO Bolt, susţine că maşinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban.

„Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu şi ocuparea spaţiului oraşului. Misiunea companiei Bolt este de a ajuta oamenii să renunţe la maşinile lor personale, oferind o alternativă mai bună”, a menţionat Markus Villig.

În opinia sa, pentru ca oamenii să treacă de la proprietate la transport la cerere, trebuie să aibă o opţiune mai convenabilă, mai accesibilă şi mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare distanţă.

„Facem deja acest lucru pentru călătoriile pe distanţe scurte şi medii. Bolt Drive acoperă acum restul situaţiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend. Utilizatorii noştri vor avea acces la o maşină în orice moment, din aceeaşi aplicaţie pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice şi ride-hailing”, a mai spus Markus Villig.

Bolt Drive este un serviciu gratuit de partajare a maşinilor, care permite utilizatorilor să vadă, pe o hartă, cele mai apropiate vehicule de ei şi să rezerve o maşină folosind aplicaţia Bolt.

Astfel, ei pot începe călătoria deblocând maşina cu un telefon mobil şi o pot încheia oriunde în oraş, într-o zonă indicată în aplicaţie. Utilizatorii nu trebuie să plătească pentru parcare sau combustibil.

Bolt este o platformă europeană de mobilitate, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai accesibilă, convenabilă şi responsabilă. Compania are peste 50 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 40 de ţări din Europa şi Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete şi biciclete electrice, până la livrarea de alimente şi pachete.

Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...