Bolt lansează serviciul de car-sharing Bolt Drive

 Bolt, platformă europeană de mobilitate, lansează serviciul de car-sharing, Bolt Drive, care permite utilizatorilor să închirieze o maşină pentru perioade scurte de timp, folosind aplicaţia Bolt, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.
AGERPRES - mar, 04 mai 2021, 14:06
Bolt lansează serviciul de car-sharing Bolt Drive

„Anul acesta, compania va investi 20 de milioane de euro în lansarea Bolt Drive în Europa şi va începe printr-un proiect pilot care se va desfăşura pe piaţa internă, în Estonia”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, Bolt este prima platformă de mobilitate din Europa care oferă servicii de car-sharing, ride-hailing şi micromobilitate cu scutere şi biciclete electrice, toate printr-o singură aplicaţie.

„Permiţând utilizatorilor să închirieze rapid şi convenabil o maşină prin simpla atingere a unui buton, Bolt îi ajută să fie mai puţin dependenţi de maşinile personale şi încurajează, astfel, utilizarea unor moduri de transport alternative pentru călătoriile pe distanţe scurte”, se mai spune în comunicat.

Markus Villig, CEO Bolt, susţine că maşinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban.

„Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu şi ocuparea spaţiului oraşului. Misiunea companiei Bolt este de a ajuta oamenii să renunţe la maşinile lor personale, oferind o alternativă mai bună”, a menţionat Markus Villig.

În opinia sa, pentru ca oamenii să treacă de la proprietate la transport la cerere, trebuie să aibă o opţiune mai convenabilă, mai accesibilă şi mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare distanţă.

„Facem deja acest lucru pentru călătoriile pe distanţe scurte şi medii. Bolt Drive acoperă acum restul situaţiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend. Utilizatorii noştri vor avea acces la o maşină în orice moment, din aceeaşi aplicaţie pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice şi ride-hailing”, a mai spus Markus Villig.

Bolt Drive este un serviciu gratuit de partajare a maşinilor, care permite utilizatorilor să vadă, pe o hartă, cele mai apropiate vehicule de ei şi să rezerve o maşină folosind aplicaţia Bolt.

Astfel, ei pot începe călătoria deblocând maşina cu un telefon mobil şi o pot încheia oriunde în oraş, într-o zonă indicată în aplicaţie. Utilizatorii nu trebuie să plătească pentru parcare sau combustibil.

Bolt este o platformă europeană de mobilitate, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai accesibilă, convenabilă şi responsabilă. Compania are peste 50 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 40 de ţări din Europa şi Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete şi biciclete electrice, până la livrarea de alimente şi pachete.

Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Dragnea a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Acuzaţiile vizează fapte de corupție legate de vizita la învestirea lui Trump
Dragnea a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Acuzaţiile vizează fapte de corupție legate de vizita la învestirea ...
Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de......
SOCAR a devenit furnizorul Rosneft de combusbili pentru Ucraina și alte țări din Europa de Est
SOCAR a devenit furnizorul Rosneft de combusbili pentru Ucraina și alte țări din Europa de Est
Compania petrolieră azeră de stat SOCAR şi gigantul energetic rus Rosneft au semnat un acord pentru a furniza produse ...
Intesa a acordat companiei de reciclare a aluminiului AS Metal Com un credit de 4 milioane de lei garantat de EximBank
Intesa a acordat companiei de reciclare a aluminiului AS Metal Com un credit de 4 milioane de lei garantat de EximBank
Compania Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a acordat firmei AS Metal Com SRL o facilitate ...
Sphera Franchise Group a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări în creștere cu 6,6% și EBITDA mai mare cu 271%
Sphera Franchise Group a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări în creștere cu 6,6% și EBITDA mai mare ...
Sphera Franchise Group („Sphera”) a raportat în trimestrul întâi din 2021 vânzări în restaurante de 211,4 milioane ...